Naš sugrađanin Nikola Stevanović trenutno je naš jedini ski skakač. Već nekoliko godina bavi se ski skokovima i redovno je na relaciji Srbija –Slovenija. Zbog svih problema koje iziskuju stalna putovanja, porodica Stevanović, odnosno jedan deo, odlučila je da se preseli u Sloveniju. Otac Nenad i Nikola Stevanović od početka septembra žive u Sloveniji u Kranju sa samo jednim ciljem – da se obezbede što bolji uslovi za Nikolin uspešan razvoj.

– Kranj je sportski centar i imamo sve uslove za treninge. Sad kada je odlučeno da se selimo, moram da kažem da odluka nije bila laka. Nije nam lako, ali to je jednostavno jedini put. Radiće tamo sa jednom selekcijom dečaka, a i dalje ostaje član SSKBCT Ljubno. On će biti u timu France Prešern DPNC i ta selekcija skakaće na predstojećim takmičenjima. Očekujem mnogo od ove naše odluke. Imaćemo svakodnevno treninge, nastavak škole, usklađenost škole i treniranja i, bar se nadam, da ga dobijemo na jednom reprezentativnom nivou z Srbiju. Od ovog trenutka možermo da merimo vreem kada ćemo Nikolu gledati na velikim evropskim i svetskim takmičenjima – konstatuje otac i trener Nenad Stevanović.
Nenad očekuje da Nikola već za dve do dve ipo godine brani boje Srbije na velikim takmičenjima.

– Očekujem da se pojavi na sledećim Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu u Kini. Naravno, ne očekujem neki ekstra rezultat. Ako dostigne kapacitet od 90 procenata sa ovim pripremama i svim što ga očekuje do Pekinga, nadam se dobrom rezultatu, a pre svega sticanju iskustva – smatra Nenad Stevanović.
Do kraja godine Nikolu očekuje prelazak na skakonice K80 i K100, kao i učešće na mnogobrojnim takmičenjima. Sada će dobiti i trenera, mada i otac ostaje dalje da nadgleda njegov sportski razvoj. Istovremeno, Nenada uskoro očekuje polaganje za trenersku C licencu.
– Ovo je bila prevashodno moja želja jer sam želeo da se maksimalno posvetim ovom sportu. Želim dobru i uspešnu karijeru, a to ne bi bilo moguće da sam ostao u Srbiji. Iza mene je uspešno okončana letnja sezona na Flosar kupu kde sam zauzeo treće mesto. To mi je bio četvrti nastup i konačno sam osvojio medalju, bronzanu. Pre toga sam tri puta bio sedmi. Sada mi je cilj da preskočim 50 metara. Rekord mi je 47 metara. Do sada sam skakao sa K70 skakaonice i jedva čekam prelazak na veće skakonice – najavljuje Nikola Stevanović.
Nenad očekuje da se već naredne godine Nikola pojavi na nekom od većih takmičenja, poput EJOF-a, pod zastavom Srbije, kao i Zimske Olimpijske igre mladih 2020 u Švajcarskoj u Lozani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *