Radinčanke ne posustaju. Posle pet odigranih kola u prvenstvu Prve lige Centar na vrhu nema promena, sa maksimalnih pet pobeda prvo mesto dele Beograd i Mladi radnik. U petom kolu Radinčanke su na gostovanju u Beogradu savladale ekipu Crvene zvezde rezultatom 31:23, poluvreme 14:14.
Ekipa Jovice Petkovića je pomalo opušteno ušla u meč sa ekipom koja u dosadašnjih pet kola nema nijedan trijumf. To su crveno-bele maksimalno iskoristile da na veliki odmor odu sa, po njih, odličnim nerešenim rezultatom – 14:14. U nastavku susreta stvari su došle na svoje mesto i već posle deset minuta Mladi radnik je imao pet golova prednosti. Prednost je rasla iz minuta u minut, a najveća rezlika bila je u 54. minutu kada su Radinčanke vodile sa 30:21. Domaće su do kraja postigle još dva gola, a rukometašice Mladog radnika 1 za konačnih 31:23.

Prvo poluvreme je odigrano sa lošom igrom u odbrani i mnogo tehničkih grešaka u napadu. U drugom delu su stvari došle na svoje mesto kada je sve mnogo ozbiljnije odigrano i došlo se do razlike, koja je donela mirnu završnicu i solidnu minutažu rezervista– kaže za SDsport  Živomir Nikolić sportski direktor Mladog radnika.
Najefikasnija u ekipi Mladog radnika bila je Ivana Paločević sa 8 pogodaka, gol manje postigla je Nina Ninić, a šest puta u listu strelaca upisala se Milica Ninić.
U narednom kolu, u derbiju jesenjeg dela prvenstva Mladi radnik u nedelju od 18 časova dočekuje ekipu Beograda. Pobednik ovog okršaja dočekaće zimsku pauzu na prvom mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *