U tradicionalnom izboru Streljačkog saveza Srbije, za najboljeg kadeta  u disciplini pištolj,  proglašen je Dušan Bojić, strelac Streljačke družine Smederevo. Na ovogodišnjoj rang listi najboljih pojedinaca našli su se još i Jasmina Milovanović, Petar Adamović, Katarina Milovanović, Veljko Ilić i Natalija Tasić. Na rang listi klubova „Smederevo“ se nalazi na visokom osmom mestu. Rangirano je 35 klubova.
Dušan Bojić, reprezentativac Srbije iz Smedereva, prošlu takmičarsku sezonu, završio je prvim mestom na rang listi Streljačkog saveza Srbije, pa je proglašen za najboljeg kadeta u disciplini pištolj. Bojić je u 2019. godini osvojio dvostruku titulu državnog prvaka i pobednika finala Kupa Streljačkog saveza Srbije u disciplini vazdušni pištolj. Učestvovao je na kvalifikacionom turniru za Evropsku ligu mladih, koji je održan u Novom Sadu. Plasiran je na petom mestu u kategoriji juniora i deveti je za seniore.
U prvih pet na ovogodišnjoj rang listi SSS našli su se još i, donedavno članica naše družine, Jasmina Milovanović, drugoplasirana u kategoriji seniorki pištoljem, Petar Adamović, četvrti u kategoriji juniora pištoljem, Katarina Milovanović, peta u kategoriji juniorki pištoljem i Veljko Ilić, kao drugoplasirani u kategoriji mlađih juniora i četvrti u juniorskoj kategoriji u disciplini vazdušna puška. Natalija Tasić je osma u kategoriji juniorki vazdušnom puškom.
Streljačka družina „Smederevo“ se na rang listi najboljih klubova plasirala na visoko osmo mesto, što je za tri mesta bolje nego prethodne godine, u konkurenciji 35 klubova koji su osvajili bodove za plasman.
U poslednjih sedam godina, ovu laskavu titulu za najboljeg strelca, do sada je ponelo još samo četvoro smederevskih strelaca. Prošle godine Petar Adamović je proglašen za najboljeg juniora. Veljko Ilić je 2018. bio prvoplasirani na rang listi u dve kategorije: kadeta i mlađih juniora. Natalija Tasić je 2018. i 2017. godine bila najbolja pionirka, a prva kojoj je pripalo ovo priznanje, bila je Ana Alentijev, najbolja juniorka pištoljem u 2013. godini.
Najbolje strelce Srbije bira Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije, po predlogu Stručne komisije, a na osnovu Pravilnika za izbor najboljih strelaca, trenera i klubova. Svečano proglašenje biće održano u drugoj polovini januara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *