U Smederevu je minulog vikenda održan “Rukometni vikend” za dečake rođene 2006. i 2007. godine. Domaćin je bio Rukometni klub Smederevo, tokom dvodnevnih treninga u sali OŠ Dimitrije Davidović 55 dečaka iz Štrpca, Vranja,  Negotina, Niša, Majdanpeka, Bora, Jagodine, Kragujevca, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Smederevske Palanke, Velike Plane, Aranđelovca, Gornjeg Milanovca,  Loznice, Valjeva, Šapca, Uba i Smedereva nagovestilo je svoje mogućnosti i kvalitete. Sa selekcijom Centralne Srbije radili su selektor ove generacije Nenad Martić i Saša Dučić iz Bora. Izostali su treneri iz Šapca i Niša. Boje smederevskog kluba branili su Vanja Mirković, Filip Mitrović, David Matković, Marko Tacković i Vukašin Dimoski. Na početku rada prisutnim dečacima, koji su boravili u regionalnom centru obratio se Ivan Milivojević ispred Rukometnog saveza Centralne Srbije i direktor Super B lige Srbije.

Drago mi je što vidim vaša ozarena lica i što je Neša (Nenad Martić) zadovoljan, onda je i meni puno srce. Ova okupljanja potvrđuju da smo na pravom putu i da, iako je rukomet trenutno, u rezultatskoj krizi, za svoju budućnost ne mora da brine. Ono što sam video Jagodini, kada su se okupile devojčice, gde je takođe bio Neša martić, i kada sam video čime mi raspolažemo i kada vidim vas, mislim da će srpski rukomet vrlo brzo da se vrati na stare staze slave. Nadam se da će neko od vas za osam godina možda predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Novo okupljanje trebalo bi da bude za Uskršnji raspust – najavio je Ivan Milivojević.

Puno uspeha u radu u Smederevu dečacima je poželeo član Gradskog veća zadužen za sport Saša Branežac.

Želim vam od srca dobrodošlicu u naš grad koji će i dalje nastaviti da podržava rukomet. Mislim da je ovo samo jedna u nizu pozitivnih stvari koje radi naš Rukometni klub Smederevo. Uz Trofej Smedereva i klub koji će uspeti da zadrži status B ligaša, ovo je još jedna lepa stvar koja se dešava u našem gradu. Slikaću ovaj spisak, pa ćemo za osam godina da vidimo da li je direktor bio u pravu, a ja se nadam da jeste – istakao je Saša Branežac.

Martić je bio više nego zadovoljan dvodnevnim radom ionim što su talenti iz centralne srbije pokazali u Smederevu. na kraju su kandidati za sastav reprezentacije Centralne Srbije bili podeljeni u tri ekipe, a njima se pridružila i ekipa Smedereva, dečaci rođeni 2005. godine.

Ovo je četvrto okupljanje pod mojim vođstvom, sledeće se planira  za Uskršnji raspust ponovo i verovatno još dva do leta. Imam u planu i odlazak u Hrvatsku i odigravanje utakmica sa njihovim regionima. Ima talenata, to je sigurno, ali trebaće mnogo rada sa njima da bi jednog dana podigli kvalitet srpskog rukometa – smatra Nenad Martić.

Dečaci su tokom boravka u Smederevu posetili Tvrđavu i još nekoliko istorijskih znamenitosti, a treninge, koje su imali dva puta dnevno, su održavali u sali OŠ Dimitrije Davidović.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *