Džiu džicu klub Ronin osnovan je krajem aprila ove godine i već na svom prvom velikom takmičenju, državnom prvenstvu, održanom u Loznici minulog vikenda, takmičari ovog kluba osvojili su devet medalja, osam srebrnih i jedno bronzano odličje.
Najvredniji rezultat je srebrna medalja predsednika kluba Igora Zdravkovića koji je u kategoriji do 77 kilograma osvojio srebrnu medalju. vredan pomena je i nastup juniorke Aleksandre Savić koji je u konkurenciji seniorki do 57 kilograma stigla do drugog mesta na pobedničkom postolju.
Srebrna odličja osvojili su još Emilija Đorđević u konkurenciji starijih nada U16 (do 57 kg), Danijel Jovanović (pionir do 50 kg),Bogdan Vemić (pionir do 46 kg), Tijana Zlatanović (kadeti do 63 kg), Stefan Stanojević (kadeti do 60 kg) i Aleksandar Milovanović (kadeti do 66 kg). Jedinu bronzu osvojio je Pavle Rajić (pioniri + 50 kg).
– Jedina dobra stvar koju je meni donela korona je to što sam uspeo da obavim sve formalnosti u vezi sa osnivanjem i regostrovanjem kluba. Iza mene je osam godina rada u Džudo klubu Bezbednost, a svojevremeno sam trenirao fudbal, odbojku, karate, rukomet, malo i veslanje… Prezadovoljan sam učinkom sa prvog takmičenja. Trenirali smo jedva oko mesec ipo dana zbog ove pandemije i mislim da bolje od ovog nije moglo. Ja sam u finalu  poražen od Ivana Dela Kroče, vicešampiona sveta – nagalašava Igor Zdravković.
Priliku za novo dokazivanje, jedan od najmlađih borilačkih klubova iz Smedereva, imaće 28. juna na Serbian Open koji će se održati u Novom Bečeju.
Džiu džicu klub Ronin trenutno ima 16 registrovanih takmičara i ukupno 20-ak članova koji treniraju u sali Vukovi kod Sportskog centra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *