U Organizaciji POSK ”PTT” Beograd, na terenima Divčibara održan je ”23. POST i Telekom” kup. Takmičenje je bilo dvodnevno, a trka drugog dana bodovana je za Orijentiring ligu Srbije. Ovo je bilo prvo kolo, jer su zbog propisa koja su nastala nakon pojave korona virusa, sva takmičenja, od polovine marta bila odložena. Traser staza bio je Đorđe Zagorac, a kontrolor Vlastimir Marjanović.  Trka na srednjoj distanci, vrednovana je za PTT kup. Najzahtevniju stazu imali su seniori, sa 5 km dugom stazom i 110m uspona, dok su mlađi pioniri i pionirke imali stazu dugu 1,5 km sa 25 m uspona. Drugog dana, na Divčibarama, na terenima Jezero 2, trčana je trka na dugoj distanci, trka koja je, pored vrednovanja za PTT kup, bodovana i za OLS. Seniori su imali stazu dugu 7,2 km i 280 m uspona, a najkraću pioniri i pionirke sa 2 km i 60 m uspona.
PSK Čelik, na ovim trkama učestvovao je sa 19 takmičara, koji su osvojili 10 odličja PTT kupa. Čelik je osvojio 3 prva mesta – zlatne medalje i 7 srebrnih medanja. Zlatne medalje osvojili su u kategoriji Ž14 Sofija Nikolić, Ž21A Katarina Cvetković i u veteranskoj Branko Grujić. Srebrne medalje, u kategorijama u kojima su nastupali osvojili su: Nemanja Vasiljević, Saša Nikolić, Marija Trajković, Miloš Karupović, Biljana Grujić, Dragutin Jeremić i Milan Cvetković. Trkom drugog dana za OLS 17 članova kluba je uspelo osvojiti bodove. Čelik je imao dobar nastup, te se ošekuje da se klub uključi u borbu za jedno od prva tri mesta.

Tokom boravka na Divčibarama, održana je redovna sednica skupštine Orijentiring saveza Srbije. Sednica koja je trebalo da se održi u martu, a iz poznatih razloga nije održana. Pre početka rada skupštine dodeljena su priznanja i medalje za ostvarenja u 2019.god. Pobednik lige je Pobeda iz Beograda, drugoplasirana je Jasenica iz Smederevske palanke, a Čelik je dobio pehar za treće mesto. Pored pehara za klub 11 članova PSK Čelik je plasirano među najboljih tri u svojim kategorijama. Tako Čelik ima 4 pobednika lige, 3 drugoplasirana i 4 sa osvojenim bronzanim medaljama. Zlatne medalje u OLS u svojim kategorijama osvojili su: Sofija Nikolić, Lazar Milutinović, Jelena Živojinović i Branko Grujić,  srebrne medalje pripale su Nemanji Vasiljeviću, Saši Nikoliću i Draganu Pavloviću,  a bronzane  Mihajlu Miniću, Biljani Grujić, Aleksandru Vijatoviću i Draganu Nikoliću.  Članovima Čelika dodeljene su i tri trenerske licence.
Članovi kluba, učestvovali su na tradicinalnom, vidovdanskom, nošnom usponu na Rtanj. Među učesnicima, oko 1000 planinara iz Srbije, bilo je i 16 članova Čelika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *