Najveći broj odličja na Prvenstvu centralne Srbije u A programu, koje je održano  na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, osvojila je Streljačka družina „Smederevo“, čak 12: pet srebrnih i jednu bronzanu medalju pojedinačno, kao i ekipnih pet drugih i jedno treće mesto. Najvrednije rezultate vazdušnom puškom su ostvarili Veljko Ilić i Anđela Radojičić. Oboje su u seniorskoj kategoriji sa identičnim rezultatom od 591 kruga osvojili srebrne medalje. Kod seniora prvo mesto sa krugom više osvojio je Bogdan Jovanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, dok je bronza pripala Urošu Aleksiću, takođe strelcu kragujevačkog „Čika Mate“. Sve tri prvoplasirane seniorke su imale isti rezultat, a plasman je određen na osnovu bolje poslednje serije. Tako je Milici Ristić iz „Čika Mate“ pripala zlatna medalja, a bronzana njenoj klupskoj drugarici Uni Ćorić. U kategoriji juniorki Radojičić je bila četvrta sa 590 krugova, a u kategoriji juniora Lazar Subotić je pogodio četvrto mesto sa 568 krugova.
Vazdušnim pištoljem najuspešniji je bio Dušan Bojić, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji juniora sa 543 kruga, dok je u nastupu za seniore sa 529 krugova osvojio bronzanu medalju. U kategoriji juniora trijumfovao je Damjan Miladinović iz SK „Jagodina 92“ sa 544 kruga, a bronzanu medalju osvojio je Đorđe Icić iz SK „Bor 030“ sa 527 krugova. Kod seniora, strelci „Metalca“ iz Bora, osvojili su prvo i drugo mesto. Davoru Praščeviću je pripalo zlato sa 549 krugova, a Nebojši Đikanoviću srebro sa 530 krugova.
Katarina Milovanović sa 515 i Ana Alentijev sa 537 krugova osvojile su srebrne medalje u kategoriji juniorki, odnosno seniorki. Kod juniorki trijumfovala je Marta Mratinković iz SK „GT“ iz Leskovca sa 549 krugova, dok je takođe, Leskovčanki Mili Mitić pripala bronza sa 475 krugova. Mratinkovićeva je bila i najbolja seniorka sa 544 kruga.
Ekipa SD „Smederevo“, u sastavu Anđela Radojičić, Natalija Tasić i Ivona Bojić, vazdušnom puškom sa 1745 krugova u seniorskoj kategoriji bila je druga iz Kragujevčanki sa 1769 krugova. Treća je bila ekipa SK „Niš 1881“ koja je imala isti rezultat kao naša ekipa, ali slabiju poslednju seriju. U kategoriji juniorki sa 1742 kruga naša ekipa je bila treća. Drugo mesto su osvojile Nišlijke sa 1757 krugova, a prvo juniorke „Čika Mate“ sa 1771 krugom. I seniori i juniori „Smedereva“ bili su drugi u svojim kategorijama. Za seniore nastupali su Veljko Ilić, Lazar Subotić i Lazar Popović. Naša ekipa je imala ukupan rezultat od 1698 krugova. Titula prvaka Centralne Srbije pripala je „Čika Mati“ sa 1740 krugova, a treći je bio SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 1683 kruga. Juniori Subotić, Popović i Nikola Manojlović drugo mesto su osvojili sa 1612 krugova. Titula pobednika je ponovo otišla u Kragujevac sa 1698 krugova.
Vazdušnim pištoljem naša ekipa je u istom sastavu nastupala i u kategoriji juniora i seniora. Dušan Bojić, Petar Kostić i Aleksa Nikolić su ekipno osvojili dva puta druga mesta. U kategoriji seniora sa 1570, a u kategoriji juniora sa 1568 krugova. U kategoriji seniora trijumfovao je „Metalac“ sa 1608 krugova, a u kategoriji juniora „Jagodina 92“ sa 1574. Kruga. Dva treće mesta osvojio je „GT“ Leskovac, u kategoriji seniora sa 1298, au kategoriji juniora sa 1315 krugova.
Regionalno prvenstvo je kvalifikaciono za državno Prvenstvo koje će se polovinom februara održati u Nišu, a pojedinačne norme za nastup su ispunili Veljko Ilić, Anđela Radojičić, Natalija Tasić i Ivona Bojić (juniorke i seniorke),  Lazar Subotić i Dušan Bojić (juniori i seniori), Katarina Milovanović i Aleksa Nikolić (juniori) i Ana Alentijev (seniorka).
Sledećeg vikenda u Novom Sadu održaće se Finale Kupa Srbije u A programu. Nastup u Finalu kupa, u disciplini vazdušna puška, obezbedili su Veljko Ilić (senior) i Anđela Radojičić (juniorka), a vazdušnim pištoljem Dušan Bojić (junior). Muške ekipe ekipe vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *