Ju jutsu Ronin predstavio se u lepom svetlu na drugom međunarodnom turniru Bar Open u Baru. U konkurenciji blizu 250 učesnika iz 18 klubova iz četiri zemlje regiona, koji su se takmičili u fajt sistemu, u ne wazi u duo sistemu, učenici Igora Zdravkovića osvojili su osam medalja, dve zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu.

Turnir je bio korektan, sa dosta takmičara. Kategorije su bile poprilično popunjene, a sama činjenica da je u svakoj kategoriji bilo od 8 do 13 takmičara govori dovoljno o tome. Da bi se stiglo do medalje, trebalo je da se ostvare tri do četiri pobede. Zadovoljan sam učinkom svojih takmičara, svi su radili na vrhunskom nivou, a  izdvojio bih Nikolu Denića, Daniela Jovanovića i Jovana Keljevića – naglasio je Igor Zdravković.

Zlatne medalje osvojili su Igor Zdravković (seniori do 77 kg) i Nikola Denić (poletarci U 12 do 24 kg). Srebrnim medaljama okitili su se Aleksandar Đekić (seniori do 63 kg), Aleksandar Milovanović (kadeti do 63 kg), Daniel Jovanović (bade do 50 kg) Jovan Keljević (nade do 38 kg) i Milica Lončar (kadeti do 63 kg). Jeddinu bronzanu medalju osvojio je Nemanja Keljević. Pavle Miljković bio je sedmi ali treba reći da je u njegovoj kategoriji bio 13 takmičara.

Za Ju jutsu klub Ronin nema predaha. Već naredne subotu učestvovaće na sedmom međunarodnom turniru Istočno Sarajevo Open 2021. Očekuje se nastup takmičara iz desetak zemalja regiona, a biće održana i Jadranska liga koja je najjače takmičenje na ovim prostorima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *