Connect with us

ODBOJKA

BEZ SNAGE U PETOM SETU

Najavljujući start sezone, trener odbojkašica Smedereva Siniša Živak naglasio je težak raspored u prva dva kola jer njegova ekipa pred svojim navijačima igra sa najozbiljnijim kandidatima za najviši plasman, Takovom i Srbijankom iz Valjeva.
Posle prva dva seta u meču sa Takovom delovalo je da će za jedva nešto više od 60 minuta ekipa Smedereva do ubedljive startne pobede. Smederevke su u prva dva seta samlele gošće ostavljajući ih na 11, odnosno 17 poena.
Furiozan početak poprilično je poremetio gostujuće odbojkašice koje su uspele da se presaberu i već u trećem setu najave preokret. Igra domaćih se u potpunosti raspala, a na drugoj strani gošće su se rastrčale na terenu, pucale iz svih oružja, a nije bilo ni izgubljene lopte. To je bilo dovoljno da sa 25:16 obezbede četvrti set.
Domaće odbojkašice uspele su da se presaberu, zaigraju nešto bolje i kod rezultata 23:21 delovalo je da sva tri boda ostaju u Smederevu. Ekipa iz Gornjeg Milanovca nije se predavala i hrabrost im se, uz obilatu pomoć domaćih, isplatila za konačnih 28:26.
Već tada je bilo jasno da će peti set biti samo formalnost. Odbojkašice Takova rešile su odlučujući set sa ubedljivih 15:5.

– Nema šta mnogo da se priča. Da bi pobedio moraš da osvojiš tri seta. Koliko god prva dva seta bila ubedljiva, mi smo morali da osvojimo i treći. Tada smo loše odigrali, ali smo uspeli da se vratimo u četvrtom setu. Imali smo dve meč lopte koje nismo iskoristili i na kraju smo psihički poklekli. Očigledno nsimo mogli da izdržimo psihološki pritisak da posle dva briljantna seta idemo ka porazu. Igrali smo protiv ekipe koja je prošle sezone igrala baraž za popunu Super lige. Očekivao sam pobedu, ali šta je tu je. Evidentno je da nekoliko igračica ne mogu da igraju punom snagu ako se meč oduži i na tome moramo da radimo – smatra Siniša Živak trener smederevskih odbojkašica.
Ukoliko je kondicija u pitanju, onda je pred ekipom Siniše Živaka ozbiljan zadatak jer se već u narednom kolu sastaju sa još jednom ekipom koja pretenduje na plasman u viši rang, ekipom Srbijanke iz Valjeva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ODBOJKA