Connect with us

Uncategorized

ČETVRTA KRUNA SMEDEREVCIMA

Smederevsko udruženje paraplagičara trijumfalno je završilo svoje učešće na Republičkim sportskim igrama održanim u Boru od 29. avgusta do 1. septembra.
Smederevci su u konkurenciji 18 mešovitih sportskih ekipa osvojili ekipno prvo mesto sa 121 bodom, šest više od Čačana i devet više od Šapčana. Sve ekipe nadmetale su se u šest disciplina, streljaštvu, stonom tenisu, šahu, atletici u tri bacačke discipline, bacanju kugle, koplja i diska i pikadu.
U takvoj konkurenciji Smederevcima je pripalo 11 pehara i 40 medalja (19 zlatnih, 12 srebrnih i 9 bronzanih.
Muškarci su trijumfovali u streljaštvu i šahu, dok su u stonom tenisu bili drugi, što je u muškoj konkurenciji bilo dovoljno za drugo mesto u ukupnom plasmanu. Dame su bile mnogo uspešnije sa tri prva mesta, u streljaštvu stonom tenisu i atletici, dok su u pikadu bile treće.

Boje Smedereva na 26. Republičkim sportskim igrama osoba sa invaliditetom branili su Jelena Pantović, Danijela Lučanin, Violeta Jovanović, Svetlana Kovčić, Ana Prvulović, Velinka Milinčić, Radovanka Životić, Zoran Petković, Radivoje Damjanović, Dejan Oklobdžija, Milan Pajović, Ivan Mihajlović, Nenad Mitrović, Predrag Nikolić i Dragan Stevanović.
Pojedinačno, najuspešnija u konkurenciji dama bila je Danijela Lučanin sa šest odličja, tri zlatna, dva srebrna i jednom bronzom. U konkurenciji muškaraca Radivoje Damjanović završio je takmičenje sa pet zlatnih i jednom bronzanom medaljom.
Smederevsko udruženje paraplagičara je do sada četiri puta trijumfovalo na ovim igrama.
Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom, na kojima je učestvovalo oko 200 takmičara i pratioca, organizovao je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, a pokrovitelj je bilo Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Uncategorized