Connect with us

SK HEROJ SRBA

DRAGAN FLORIĆ NAJBOLJI VETERAN U DISCIPLINI 10 METAKA LEŽEĆI

Članovi novosadske Streljačke družine „Radivoj Ćirpanov“ imali su najviše uspeha na Prvenstvu Srbije u gađanju vojničkim oružjem, koje je održano na 100-metarskom strelištu u Trsteniku.

Novosađani su osvojili četiri zlatne medalje. Strelci SD „Radivoj Ćirpanov“ su pokupili titule šampiona države u sve tri ekipne kategorije: vojnička puška 20 metaka ležeći stav, vojnička puška trostav i poluautomatska puška.

Četvrto zlato Novosađanima doneo je Milan Jagnjić, koji je bio najbolji pojedinac u gađanju vojničkom puškom iz ležećeg stava.

Pobedu u trostavu je odneo Saša Soboljev (Borac Čačak), a u gađanju poluautomatskom puškom najprecizniji je bio Predrag Simović („Dragan Jevtić Škepo“, Gornji Milanovac).

Takmičenje poluautomatskom puškom je održano po novim pravilima, koja su se pokazala kao pun pogodak i donela veoma zanimljivo takmičenje. Posle kvalifikacija (20 metaka precizna + 10 metaka brza paljba) osmorica najboljih su prošli u finale, u kome se prvi put, kao i u disciplinama olimpijskog programa, počinjalo od nule. Rezultati iz kvalifikacija se nisu prenosili.

Posle 10 finalnih metaka, dvojica najboljih Predrag Simović („Dragan Jevtić Škepo“) i Miroslav Cvetanovski („Radivoj Ćirpanov“)  su pogodili po 87 krugova, pa je o pobedniku odlučivalo raspucavanje, u kome je Simović bio uspešniji. Rezultat Simovića i Cvetanovskog je, s obzirom da je ovo prvo takmičenje po novim pravilima, državni rekord.

U programu šampionata i ove godine bilo je gađanje vojničkom puškom iz ležećeg stava za veterane (preko 55 godina), a prvo mesto pripalo je Draganu Floriću iz smederevskog „Heroja Srbe“.

Organizator prvenstva bila je SD „Boško Petrović“ iz Ivanjice, uz pomoć Streljačkog saveza Trstenika, na čelu sa predsednikom Zoranom Božovićem.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in SK HEROJ SRBA