Connect with us

Featured

DRAGOLJUB JANJIĆ NOVI TRENER ŽOK SMEDEREVO

Kormilo ŽOK Smederevo u sezoni 2021-2022 godini vodiće Dragoljub Janjić. On je na tom mestu zamenio Dragana Mratinkovića koji je sa smederevskim odbojkašicama, u jednoj turbulentnoj sezoni, zauzeo peto mesto u Prvoj ligi Srbije, što je jedan od najboljih rezultata kluba od ulaska u ovaj stepen takmičenja. Ipak, u klubu su odlučili da u narednoj sezoni poverenje ukažu ništa manje iskusnom i proverenom stručnjaku Dragoljubu Janjiću, koji je u Smederevo stigao posle sezone provedene u Valjevu.

Ko je Dragoljub Janjić? Igračku karijeru započeo je u rodnom Sisku u Republici Hrvatskoj. Pred kraj igračke karijere polako se okretao trenerskom pozivu i na početku je radio sa muškarcima. Nažalost, ratna dešavanja prekinula su njegovu karijeru, ali se po dolasku u Srbiju ponovo aktivirao u srpskoj odbojci. Počeo je u Lazarevcu na predlog tadašnjeg selektora juniorske reprezentacije Zorana Kovačića. Sa generacijom 1984-1985 postao je prvak države 1997. godine na prvenstvu održanom u Užicu. Tada je i krenula njegova dugogodišnja saradnja sa Jedinstvom najpre kao član Stručnog štaba, a posle odlaska Darka Zakoča bio je i prvi trener višegodišnjeg prvaka države u ženskoj odbojci. Pored toga, radio je u Kosjeriću, Pančevu, Aranđelovcu, Spasu, OK Beograd.

U Smederevo sam došao na poziv rukovodstva kluba sa željom da napravimo pomak u radu i rezultatima Ženskog odbojkaškog kluba Smederevo, pre svega mlađih selekcija, ali i naravno prve ekipe. Očekujem poboljšanje, kao na terenu, tako i u organizaciji kluba. Što se prvog tima tiče u toku su razgovori sa igračicama koje su okončale sezonu u Smederevu. Voleli bi da ostane okosnica tima, a ukoliko ne žele da na vreme nađemo adekvatne zamene. Obavili smo razgovore sa potencijalnim pojačanjima, ali još ništa definitivno nije dogovoreno. Mlađe igračice, koje su priključene prvom timu, radiće na moj predlog celog leta kako bi podigli nivo tehničke obučenosti. Za sad sam zadovoljan sa njihovim zalaganjem i prilazom treninzima. Nadam se da će u dogledno vreme neke od njih biti okosnica prvog timaIma potencijala u ekipi, trebaće mnogo da se radi, ali imamo odlične uslove i očekujem dobre rezultate. Jedan od zadataka biće nam omasovljenje mlađih selekcija. Svojevremeno su ekipe koje su imale mlađe selekcije imale budućnost. Sada vidite šta se dešava sa Poštarom, Jedinstvo je na aparatima, Vizura, Radnički iz Beograda svi oni imaju problema – rekao je za SDsport novi strateg ŽOK Smederevo.

Okupljanje prve ekipe planirano je za početak avgusta. To data bi trebalo da se zna i sastav ekipe sa starim ili eventualnim novim imenima. Ukoliko se obezbede sredstva, posle dvonedeljnih priprema u Smederevu, usledio bi odlazak na bazične pripreme. U međuvremenu, juniorke ŽOK Smederevo učestvovale su u Staroj Pazovi na prvnestvu države. U nešto oslabljenom sastavu nisu mogle od devetog mesta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured