Connect with us

Featured

DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom od 1.136 krugova plasirala kao osma u finale. Finale je takođe, završila kao osmoplasirana. Medalje su podelile Teodora Vukojević iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca – zlatnu, Anja Knežević iz SK „Novi Beograd – Ušće“ – srebrnu i Marija Kolarević iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ – bronzanu. Druga naša predstavnica u ovoj disciplini, Ivona Bojić, plasirala se na 30. mesto sa 1.044 kruga. Nastupile su 32 juniorke.

U kategoriji juniora, od naših strelaca, takmičio se Lazar Subotić, koji se plasirao na dvanaesto mesto sa 1.060 krugova. Nastupilo je 17 juniora.
U disciplini pištolj slobodnog izbora smederevski strelac Dušan Bojić zauzeo je četvrto mesto. Bojić je imao isti broj krugova kao i trećeplasirani Stefan Kešišjan – 493, ali je pančevački strelac imao veći broj unutrašnjih centara, tako da mu je pripala medalja. I zlatna i srebrna medalja pripale su Pančevcima, braći Marku (503 kruga) i Velimiru Ninkoviću (498 krugova).
Ovim Prvenstvom Srbije za juniore, proteklog vikenda u Novom Sadu, završena je ovogodišnja sezona malokalibarskim oružjem za strelce u međunarodnom programu.
U avgustu, od 4. do 11, u Kampu perspektivnih strelaca Srbije, boraviće Anđela Radojičić i to će biti njeno prvo učešće u ovom kampu standardnim vazdušnim oružjem, koji, tradicionalno, organizuje Streljački savez Srbije, pod patronatom Ministarstava omladine i sporta Republike Srbije.

Pošto je sezona za strelce iz međunarodnog programa završena za njih sledi letnji odmor, ali Streljačka družina „Smederevo“ nastavlja sa aktivnostima na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali. U Letnjoj školi streljaštva osnove gađanja serijskom vazdušnom puškom savladava više od 50 polaznika, dok više od 20 strelaca iz prethodnih generacija Škole streljaštva trenira i takmiči se u okviru Letnje lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...

 • DEBI TORBICE U OSMERCU

  U Račicama u Češkoj, minulog vikenda, održano je Svetsko prvenstvo u veslanju za seniore...