Connect with us

FK PETLIĆ SD 2006

FK PETLIĆ SKUPLJA TROFEJE

Fudbalski klub Petlić iz Smedereva već 12 godina uspešno obučava fudbalskim veštinama mališane uzrasta od 5 do 14 godina.
Veliki broj dečaka i devojčica prošli su kroz obuku u Petliću, a oni najtalentovaniji, a njihov broj nije mali, nastavili su svoj fudbalski razvoj u poznatijim klubovima.
Boje Crvene zvezde brane Mateja Bačanin, Kosta Nedeljković, Jovan Svetozarević, Aleksa Adamović i Ilija Kostić. Marko Milovanović i Nemanja Bužigan prešli su u crno-beli tabor. Član Čukaričkog je Mihajlo Nešić, a Aleksa Vasiljević i Todor Ristić brane boje OFK beograd, a u Zemunu je Uroš Cvetković.
Igrača poniklih u Petliću ima u FK Brodarac, FK Radnicki Novi Beograd, FK Bask….

Početkom septembra kreće nova sezona i prilika za nova dokazivanja svih selekcija ovog kluba. Pripreme su iskorišćene za učestvovanje na brojnim turnirima u Srbiji i inostranstvu.
Veliki uspeh tokom pripremnog perioda imala je generacija dečaka rođenih 2010. godine.Nastupali su na četiri turnira i na sva četiri su zabeležili trijumfe.
Uspeh je veći jer je golman pomenute generacije devojčica Maša Stokić, koja je nekoliko puta proglašena za najboljeg igrača turnira!
Petlići su prvo bili ubedljivi na turniru u Mihajlovcu. Nakon toga su u Lazarevcu pred smederevskim Petlićima padali Rad (6:3), Kolubara (2:0) i na kraju Crvena zvezda (2:1.
Pobede su se nastavile na Kupu Kralja u Velikoj Plani. Minimalac je bio dovoljan da padne Čukarički, sa 2 gola u mreži je ispraćen Paraćin, a u finalu, posle penala, pobeđena je ekipa Filip Filipović iz Niša.
Poslednji pehar osvojen je na turniru u Markovcu.


Trener Slavko Dajić, ima razloga da bude ponosan na svoju ekipu jer ova generacija već dugo ne zna za poraz. Najveći teret tokom pripremnih utakmica, ali i uoči prvenstvene sezone izneće Maša Stokić, Relja Krajišnik, Dušan Kostić, Matija Sikimić, Toma Kaplarević, Mihajlo Dimitrijević, Veljko Petrović, Novak Stojković, Jovan Badža i Stefan Miladinović.
Pored ove selekcije FK Petlić će u raznim takmičenjima, koji se nalaze u sistemu Fdubalskog saveza Srbije, imati još sedam selekcija. Seniori će se nadmetati u Gradskoj ligi, pioniri i Ligi pionira FSRZS, a generacije 2007, 2008,2009, 2010, 2011, 2012 u Mini Maksi LiGI i Fair Play Ligu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FK PETLIĆ SD 2006