Connect with us

Featured

JUGOVIĆ SA KAMATOM

Smederevski rukometaši poraženi su po drugi put ove sezone. Prvi poraz pretrpeli su u Lazarevcu u derbiju sa Kolubarom, a juče su u Kaću morali da pruže ruku Jugoviću koji je slavio više nego zasluženu pobedu u utakmici 12. kola Super B lige Sever-Centar. Domaći su u Sportskoj hali Hram slavili pobedu rezultatom 23:18, poluvreme 13:10.

Posle svega viđenog, rukometaši Smedereva mogu da budu zadovoljni porazom od samo pet razlike. Domaćin je sredinom drugog poluvremena imao i 8 golova prednosti i kada je bilo jasno da bodovi ostaju u Kaću rutinskom igrom su utakmicu priveli kraju.

Ovo je trebalo da bude derbi utakmica, ali za to su potrebna dva raspoložena rivala. To juče nije bio slučaj. Na jednoj strani su bili igrači Jugovića koji su od prvog trenutka stavili do znanja da ih samo pobeda interesuje. Igrali su odličnu odbranu, na ivici isključenja, u napadu su odlično koristili sve greške u odbrani ekipe Nenada Martića, a bilo ih je previše.

Šta reći o Smederevcima. Osim Nemanje Marjanovića, koji je sam postigao polovinu golova svoje ekipe, svi ostali ispod svakog nivoa. I na ovoj utakmici su zakazali bekovi.  Bugarinović, Jokić i Jevđenović postigli su samo 3 pogotka, a na utakmici koja je mogla da reši pitanje prvaka lige to je teško nadoknadivo.

Ništa nije ispoštovano od dogovora iz svlačionice. Baš ništa. Glavni razlog poraza je to. Ovakve stvari se dešavaju ali uvek je lakše kada se uoče kod drugih ekipa. Nažalost, mi smo to osetili na svojoj koži i ostaje da se nadam da će to barem pecnuti moje igrače. Mene lično, peče ovaj poraz prilično. Najpre iz razloga što i dalje mislim da je kvalitet na našoj strani ali da je psiha “umešala prste” i da je došlo do “poletanja” pojedinih igrača. Moje je, kao trenera, je da to sredim i nastavimo sa dobrim igrama. Prvenstvo je dugo i ovim nije ništa izgubljeno ukoliko se dozovemo pameti – nada se Martić.

Ovaj poraz ne bi trebalo da se shvati tragično. Smederevci i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini. Jugović, pored ostalih utakmica, gostuje Kolubari, a Lazarevčani dolaze u Smederevo. Tek je počeo prolećni deo sezone. Mnogo bodova je u opticaju ali rukometaši Smedereva moraće da promene nešto u svojoj igri. Ukoliko ne isprave greške sa ove utakmice teško da mogu da se nadaju plasmanu u elitu srpskog rukometa. Dobra stvar je što zbog EHF nedelje sledi pauza u prvenstvu. Dobra prilika da se redovi konsoliduju i onda nastavi tamo gde su stali. Posle ovog kola na tabeli prvo mesto zauzima Jugović sa 20 bodova koliko na drugom i trećem imaju Kolubara i Smederevo. Posle pauze, rukometaši Smedereva na svom terenu igraju sa Inđijom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured