Connect with us

Featured

JUNIORI SMEDEREVA NA STARTU SA PARTIZANOM

Juče je u Kući košarke u Beogradu održan žreb za juniorsku Roda ligu Srbije u kojoj se ove sezone takmiče juniori KK Smederevo. Na svom debiju u elitnom društvu smederevske košarkaške nade igraće sa Partizanom u Beogradu. Nakon toga sledi okršaj na domaćem terenu sa Megom Kraljeva, a u trećem kolu u Kraljevu igraju sa Slogom Elit. Slede potom utakmice sa Slobodom, Vojvodinom, Actavis Akademijom, Konstantinom, Star-om, Dinamikom, Crvenom zvezdom i Borcem. Prvo kolo igra se 18. oktobra, a poslednje kolo jesenjeg dela igra se 2. januara naredne godine.

– Samo plasman u Roda juniorsku ligu Srbije predstavlja ogroman uspeh za nas. Privilegija je naći se u društvu najjačih srpskih klubova i odmeravati snage sa njima. Prvi put, otkad se igra liga u ovom formatu, KK Smederevo 1953 se takmiči u njoj i potrudićemo se da se predstavimo u što boljem svetlu. Raspored je jako zanimljiv pošto u prva dva kola igramo sa Partizanom i Megom, a znamo šta ta dva kluba predstavljaju u srpskoj i evropskoj kosarci. Potrudićemo se da što skuplje prodamo kožu na svakoj utakmici – kaže Ivan Mijatović trener juniora KK Smederevo.

I dok seniorska košarka već nekoliko godina tavori, mlade nade nagoveštavaju bolje dane. Većina ovih momaka igra i za prvi tim koji je porazom startovao u Prvoj Srpskoj ligi Zapad. Odmeravanje snaga sa seniorima umnogome je pomoglo juniorima Smedereva da naprave najveći uspeh u ovoj konkurenciji od osnivanja kluba.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured