Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

KARATISTIMA SMEDEREVCA ČETIRI PLASMANA NA DRŽAVNO PRVENSTVO

Čačak je u nedelju bio domaćin prvenstva Centralne Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade. Nastupili su takmičari iz više od 60 klubova, a u takvoj konkurenciji Karate klub  Smederevac sa četiri takmičara i svi su uspeli da osvoje medalje i obezbede plasman na državno prvenstvo.

Tijana Đorđević je u nadama osvojila srebro, a medalja istog sjaja pripala je muškom kata timu u sastavu Andrejević, Gvozdenović, Nedeljković. Bronzane medalja osvojili su Mateja Andrejević  u konkurenciji nada i pionir Dušan Gvozdenović u katama.

Vrlo sam zadovoljan nastupom takmičara Smederevca jer se još uvek navikavamo novom načinu suđenja u Karate federaciji Srbije koje je prilagođeno Olimpijskim pravilima. Sada nam predstoji nastup na seniorskom prvenstvu države koje se narednog vikenda održava u Čačku, kao i prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade za dve nedelje u Kragujevcu – podseća Predrag Karić rodonačelnik karatea u Smederevu.

U Karate klubu Smederevac se nadaju da će seniori ovog kluba, Aleksandar Živanović i Marija Minić na državnom prvenstvu potvrditi svoj kvalitet. Živanović će nastupati u katama i borbama u kategoriji +84 kilograma, dok će se Marija Minić takmičiti u borbama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BORILAČKI SPORTOVI