Connect with us

Featured

KOŠARKAŠI SRBIJE DRUGI U HELSINKIJU

Košarkaška reprezentacija Srbije 50+ osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju na 15. FIMBA Maxibasketball championship koji je danas završen u Helsinkiju. Srbija je danas u finalu poražena od selekcije Italije rezultatom 74:62, po četvrtinama 24:17, 15:21, 16:6 i 19:18.

  • Falio nam je plej da organizuje napad. Benčić je  iako povredjen igrao ali nije mogao mnogo da pomogne, a nismo imali zamenu za njega. Zorkić je takođe imao problema sa leđima. Imali smo i dosta pronašenih slobodnih bacanja i izgubljenih lopti. Ako sei ma u vidu u kakvom smo stanju fizički bili ovo je bio uspeh – smatra Vladimir Lukić koji je Italijanima u finalu ubacio samo šest poena štoje mnogo manje od njegovog proseka na ovom šampionatu – rekao je neposredno po završetku finalne utakmice za SDsport Vladimir Lukić.

Najefikasniji pojedinac u reprezentaciji Srbije bio je Cvrkota sa 21 poenom, a po 14 su ubacili Prljević i Stevanov. Zanimljivo je da se od 12 igrača, izuzimajući Zorkića koji nije mogao da igra u finalu, samo šestorica upisala u strelce. Pored četvorice pomenutih, 5 odnosno 2 poena postigli su još Jovanović i Benčić.

Boje Srbije na ovom šampionatu branili su: Terek, Zorkić, Projović, Prljević, Jovanović, Stevanov, Lukić, Spasojević, Benčić, Bojić, Cvrkota i Petrović,

Bronzanu medalju u Helsinkiju osvojila je reprezentacija Rusije koja je savladala Meksiko sa sa 96:91, posle produžetka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured