Connect with us

Uncategorized

MILJANOVA GODINA IZ SNOVA

Miljan Zdravković na najbolji mogući način okončao je takmičarsku 2021. godinu. On je nedavno učestvovao u velikom MMA spektaklu održanom u Belexpo centru u Beogradu  gde je jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Ahmeta Simseka, Austrijanca turskog porekla. Ovom pobedom i onim što je prikazao velikom televizijskom auditorijumu samo je potvrdio da se radi o borcu pred kojim je lepa budućnost. Istovremeno, opravdao je očekivanja  BRAVE CF federacije koja mu je pružila priliku da se oproba u pravim profesionalnim vodama.
Velike zasluge za njegov rezultat, ali i ovogodišnje nastupe pripadaju i treneru Goranu Ristiću iz Sekutor SD tima, za koji nastupa Miljan Zdravković.
– Miljan je pozvan da nastupa u MMA ligi u profesionalnom delu, kao najbolji srpski amater i najveća nada ovog sporta u našoj zemlji. Nakon pobeda u prva dva kola nad protivnicima iz Makedonije i Mađarske, stigla je ponuda da nastupimo u svetski poznatoj organizaciji BRAVE CF. Iako nam je nedostajalo iskustvo za jednu ovako veliku organizaciju odlučili smo da rizikujemo i to se isplatilo. Nakon više od tri meseca priprema koje su prošle bez značajnih povreda, smatrali smo da smo spremni i verovali smo u pobedu, iako je Turčin čak i u kladionicama bio izraziti favorit zbog iskustva i više uspešnih borbi. On je bio dvostruki prvak Evrope u K1 i šestostruki prvak Austrije u istoj disciplini. Spremili smo taktiku za ovaj meč u kojoj smo želeli da izbegnemo borbu u parteru i u tome smo uspeli. Ovo je beliki uspeh za Miljana i naš klub ki od njega tek očekujem dobre rezultate – izjavio je Goran Ristić.
Neposredno pre velikog MMA spektakla, Miljan je dobio poziv od Rvačke reprezentacije Srbije za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se održati krajem marta sledeće godine. Isovremeno, najavljeno je da će Miljan potpisati ugovor sa Brave organizacijom za još 5 do 6 mečeva. Na sve ovo, treba dodati da je Miljan Zdravković ove godine bio pobednik Kupa Srbije u greplingu i u rvanju slobodnim stilom.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Uncategorized