Connect with us

Featured

MLADI RADNIK BEZ DAHA U ZAVRŠNICI

Rukometašice Mladog radnika propustile su još jednu lepu priliku da povećaju bodovni saldo i šansu za opstanak u eliti srpskog ženskog rukometa. U utakmici 12. kola Super lige Srbije, Radinčanke su poražene od Bora sa 30:27, poluvreme 18:20. Ekipa Jovice Petkovića odigrala je prvih 20 minuta gotovo bez greške. Domaće su odlično otvorile utakmicu i već posle 10 minuta imale su ogromnih sedam golova prednosti – 9:2. Boranke se nisu predavala i malo po malo su smanjivale prednost domaćih rukometašica. U poslednjih pet minuta prvog dela igre, domaće su ušle sa pet golova viška – 18:13. Nažalost, do odlaska na veliki odmor postigle su samo dva pogotka dok su gošće pet puta tresle mrežu Slađane Mitrović.

Ni nastavak susreta nije nagoveštavao pad u igri ekipe Mladog Radnika. Igrao se 44. minutu a na semaforu je stajalo 24:20 za domaće. Usledila je serija rukometašica Bora od 4:0 za drugo izjednačenje na utakmici i sve do 51. minuta igralo se gol za gol – 26:25. Od tog trenutka, gotovo punih 10 minuta Radinčanke su uspele da postignu samo 1 pogodak, a primile 5.  Kada su gošće prvi put povele kao da se uvukao strah u redove domaćih igračica, ponestalo je snage i koncentracije i povratka više nije bilo. Dva boda su otputovala u Bor, mada, da je bilo drugačije ne bi bilo nezasluženo. Ipak, iako se Uprava kluba potrudila da se angažuju pojačanja, a radi se o solidnim igračicama, još uvek nisu stigle da se uklope u sistem igranja i rada novog tima. Ostaje žal što ekipa Jovice Petkovića na pravi način nije valorizovali odličnu igru u prvom poluvremenu u kome su dali rekordnih 20 golova. Samo 7 pogodaka u drugih 30 minuta bili su nedovoljni za bolji rezultat u okršaju sa solidnom ekipom iz Bora.

Najefikasnija u ekipi Mladog radnika bila je Jovana Jovanović sa 11 pogodaka. Ivana paločević i Mila Tešić postigle su po 4, a po 3 puta u listu strelaca upisale su se Milica Petrović i Milica Kojić. U gostujućoj ekipi Jelena Bogdanović postigla je 10, Marina Glišović 8, a gol manje Tamara Simonović.

U narednom kolu rukometašice Mladog radnika gostuju fenjerašu, ekipi Zaječar 1949, koji u dosadašnjem toku prvenstva nije zabeležio nijednu pobedu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured