Connect with us

Featured

NA REPREZENTATIVNOM SPISKU ŠESTORO VESLAČA SMEDEREVA

Posle Srebrnog jezera, kandidati za sastav juniorske i kadetske reprezentacije u veslanju, u muškoj i ženskoj konkurenciji, minulog vikenda su se okupili u Smederevu. više od 20 veslača i veslačica odradili su zajedničke treninge i testove na ergometrima. Selektor juniorske i kadetske reprezentacije Aleksandar Ivković može da bude zadovoljan onim što su srpske veslačke nade prikazale tokom dva reprezentativna okupljanja.

Kada je reč o veslačima Smedereva, na testiranju je učestvovalo šestoro predstavnika ovog kluba i svi su izborili mesto za predstojeće reprezentativne pripreme koje će se održati na Jahorini. U konkurenciji juniora za dres sa državnim grbom pokušaće da se izbori Vukašin Vujanović, kao i juniorke Milka Zdjelar i Milica Mladenović. Kadeti Lazar Živanović i Jovan Marinković, kao i kadetkinja Jovana Vučić našli su se na spisku putnika na pripreme u kadetskoj konkureciji.

Najbolje juniorke i juniore Srbije naredne godine očekuju najpre Evropsko prvenstvo u Sabaudiji u maju, a Vareze će u julu biti domaćin Svetskog prvenstva. Kadeti se spremaju za Balkansko prvenstvo koje će se u septembru održati u Višegradu.

Kandidati za juniorsku u kadetsku reprezentaciju odradiće prvu fazu priprema, u trajanju od 20 dana, na Jahorni od petka 3. decembra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured