Connect with us

Featured

ODBOJKAŠICE SMEDEREVA MAKSIMALNE U UŽICU

Nova sportska 2021. godina odlično je počela za odbojkašice Smedereva. Devojke Dragana Mratinkovića pobedile su u Užicu ekipu Jedinstva maksimalnim rezultatom, 3:0, po setovima 25:22, 25:23 o 25:14. Domaće odbojkašice pružile su dobar otpor smederevskim odbojkašicama u prva dva seta. Međutim, kada su Smederevke povele sa 2:0, svaka volja za jačim otporom kod domaće ekipe je nestala i to je bilo dovoljno samo za 14 poena.

Strateg smederevskih odbojkašica Dragan Mratinkoviž bio je prezadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Mislim da su devojke odigrale bolje nego što sam se nadao. U prva dva seta obe ekipe su odigrale dobro, bila je prava muška igra. U trećem su se domaće predale što sam ja iskoristio da pružim priliku i igračicama sa klupe, tako da su od 13 igračica, koliko sam poveo u Užice, na teren je ulazilo njih 12. Sve devojke su dobro odigrale, ali moram da istaknem Milenu Nastić koja je odigrala, bar je to moje mišljenje, najbolju partiju do sada.  Odigrali smo dobro na bloku, sa dosta osvojenih poena iz bloka ili iz drugog napada. Iz toga je proistekla i dobra igra u polju. Moram da kažem.  iako je rezultat bio kao u Smederevu jesenas, da je Jedinstvo pružilo bolju igru i jači otpor na svom terenu. Bili su pojačani na mestu korektora gde je igrala devojka iz Kanade, ali naše gore list i doveli su primača. Međutim, i to im nije pomoglo jer smo stvarno dobro odigrali – ističe trener Dragan Mratinković.

U narednom kolu Smederevke očekuje gostovanje u Vranju. U prvom delu sezone smederevske odbojkašice slavile su pobedu rezultatom 3:1. Kragujevčanin na klupi Smedereva je optimista uoči ovog gostovanja jer su Vranjanke ostale bez pet igračica u odnosu na prvi deo sezone. Međutim, i da nije takva situacija, Smederevke bi bile veliki favorit na ovoj utakmici. ako ni zbog čega drugog. onda zbog položaja na tabeli i broja osvojenih bodova. Smederevke posle 12 odigranih kola zauzimaju peto mesto sa 22 boda, a ispred njih sa boodm manje, ali pobedom više nalazi se ekipa Spartaka iz Ljiga. Vranjanke se trenutno nalaze na deobi poslednjeg mesta sa Sterijom iz Beograda.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured