Connect with us

Featured

PETROVIĆ: SUDIJE POMOGLE KLEKU

U poslednjem kolu prvog dela sezone Prve lige Srbije, odbojkaši Smederevo Carine poraženi su u Kleku od istoimenog protivnika sa 3:2, po setovima (27:25, 20:25, 20:25, 25:16 i  16:14. Iako lišena pomoći prvog tehničara Dušana Đorđevića, zbog zdravstvenih problema, ekipa trenera Petra Petrovića odigrala je jednu od boljih utakmica u ovom delu prvenstva, pogotovo na gostovanjima. Domaćin je teškom mukom osvojio prvi set, a onda je ekipa iz Smedereva dominirala u naredna dva seta za prekret i vođstvo od 2:1 u setovima. Bez prave izmene, u četvrtom setu je došlo do “zamora materijala” što su domaći iskoristili za priliku da u petom setu odluče kome će pripasti slađi deo kolača. Smederevci su došli do daha i pripretili u odlućujućem setu. Nažalost, prema rečima trenera smederevske ekipe, u celu priču su se umešali arbitri i na kraju su se pobedi radovali domaći.

Poslednje kolo odigrali smo, možda,  najbolje od kako smo bez prvog dizača već mesec dana. Dobijenu utakmicu sudija je preokrenuo u korist domaćina. Protiv, bukvalno, duplo starije i iskusnije ekipe držali smo igru sve vreme i ostaje žal što ovu veoma tešku godinu nismo završili pobedom. Predstoji nam četvorodnevna pauza za novogodišnje praznike, a posle toga krećemo sa pripremama za drugi deo sezone koja počinje 15/17 januara kada igramo zaostalu utakmicu protiv Spartaka iz Ljiga. Očekujem da će se do tada oporaviti Dušan Đorđević jer nam njegovo iskustvo mnogo znači, a to se najbolje videlo na ovoj utakmici kada se lomio rezultat.   Koristim priliku da čestitam Novu godinu svima i poželim više sportskih uspeha – nada se Petrović.

OK Smederevo Carina je jesenji deo prvenstva okončao na devetom mestu sa 4 pobede i šest poraza, uz jednu neodigranu utakmicu sa Spartakom iz Ljiga. Posle odigravanja zaostale utakmice sa Spartakom, odbojkaši Smederevo Carine, u prvom kolu nastavka sezone gostuju lideru na tabeli, ekipi Metalac Takova iz Gornjeg Milanovca. U prvom delu prvenstva Smedderevci su poraženi od Milanovčana sa 3:0.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured