Connect with us

Featured

POČINJE VESLAČKA SEZONA

U subotu 13. juna počinje veslačka sezona u Srbiji. Na regatnoj stazi na Adi Ciganliji nastupiće velači iz 15 srpskih klubova sa ulupno 374 veslača u 174 posade . Veslaće se za Trofej Beograda, prvo kolo Kupa Srbije i prvo kolo Omladinske lige Srbije. Veslački klub Smederevo učestvovaće u svim konkurencijama, osim seniorske, jer se Aleksandar Filipović i veselin Savić spremaju za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Poznanju u Poljskoj.

VK Smederevo nastupiće sa sedam posada u juniorskoj konkurenciji. Za što bolje plasmane nadmetaće se Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović u dvojcu bez kormilara, Andrija Jevtiž, Vuk Marković i Veljko Vukašinović u skifu, Todor Marković i Dušan Popović, kao i Vuk Marković i Andrija Jevtić u dubl skulu i četverac skul u sastavu Petar Samardžija, Konstantin Šujić, Todor Marković i Dušan Popović.

U kategoriji pionira nastupiće samo četverac sa kormilarom u kome će veslati Jovan Marinković, Lazar Živanović, Bogdan Cvetković, Mihajlo Milovanović i kormilar Luka Ilić. Jedna posada predstavljaće Smederevce u kadetskoj konkurenciji. Do što boljeg plasmana pokušaće da stignu u četvercu bez kormilara Dimitrije Vuković, Lazar Tasković, Dimitrije Otašević i Vukašin Vujanović.

U kategoriji dama Velački klub Smederevo imaće pet posada, četiri u kadetskoj i jednu u pionirskoj konkurenciji. Jovana Vučić veslaće u pionirskom skifu, Teodora Stevanovska u kadetskom skifu, dve posade će se ogledati u kadetskom dubl skulu ( Milica Mladenović i Milka Zdjelar i Anastasija Jovanović i Milica Savić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured