Connect with us

Uncategorized

PODBACILI!!!

Mlade nade RK Smederevo, dečaci rođeni 2006-2007 godine, zauzeli su poslednje, 12.  mesto na prvenstvu Srbije održanom u Pančevu. Prvaci Centralne Srbije podbacili su kada je bilo najpotrebnije, a grupa, objektivno, nije bila teška. Smederevci su najpre poraženi od PIK Prigrevice sa 28:23 i ovaj poraz kao da je odredio dalju sudbinu ove ekipe. U drugoj utakmici u grupi poraženi su od Crvene zvezde sa 25:18. Ovaj poraz “bacio” je Smederevce u borbu za plasman od devetog do dvanaestog mesta.  Bez pravog motiva i želje da se pokaže pravi kvalitet, Smederevci su prikazali još slabija izdanja. Najpre je Sloga iz Kraljeva deklasirala Smederevo sa 30:19, a u borbi za 11. mesto Metaloplastika je sa 24:16 savladala momke Nenada Martića.

Izvesno je da ova generacija smederevskih rukometaša ima mnogo veći potencijal. Zašto su zakazali kad je bilo najpotrebnije? Odgovor, bar delimičan, daje njihov trener Nenad Martić.

Radim sa ovom grupom dečaka dugo i zaista sam mišljenja da su ovo četiri najgore utakmice koje smo odigrali od kada sam njihov trener. Nije problem izgubiti od boljeg, koliko je problem to što su oni sami sebe pobeđivali na ovim utakmicama. Neke od ovih ekipa smo pobeđivali, neke nisu bolje od nas a ipak smo izgubili. Nedopustivi su neimanje želje, melanholija, nezainteresovanost, reklo bi se “ravna linija”. Pogotovo posle prvog poraza, kada je bilo jasno da se ne može do polufinala. Bojim se da je u nekim glavama polufinale “bilo tu”, samo je trebalo da “ovi preskoče”. Ima u ovoj ekipi kvalitetnih dečaka ali ćemo morati da radimo na više segmenata kako bismo se vratili na pobednički kolosek. Sa druge strane, neka ovo budu lekcije o tome kako se ne sme funkcionisati – naglašava Martić.

Titulu prvaka Srbije osvojio je Dinamo iz Pančeva, drugo mesto pripalo je Vojvodini iz Novog Sada, a bronzani su bili rukometaši Hajduka iz Beške.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Uncategorized