Connect with us

KK SMEDEREVO 1953

POŽAREVAC BOLJI

Košarkaši Smedereva pružili su jak otpor četvrtoplasiranoj ekipi Požarevca ali poraz nisu uspeli da izbegnu. Smederevci su dugo imali rezultatsku prednost. U jednom trenutku ona je iznosila 14 poena. Na poluvremenu ekipa Ivana Mijatovića imala je pet poena viška. Nažalost, kao što je to bio slučaj u većini dosadašnjih utakmica, u nastavku je Smederevcima ponestalo snage i to su gosti umeli da kazne. Uz to, Mijatović nije mogao da računa na Stevana Jovanovića čije se odsustvo osetilo u skok igri.

–           Bili smo lišeni pomoći Stevana Jovanovića i to se mnogo osetilo, naročito u skoku jer smo dozvolili protivniku više od 10 ofanzivnih skokova, što je stvarno previše. Lazić se vratio posle povrede i pauze od deset dana i to se osetilo u njegovoj igri, a uz to nije igrao na svojoj poziciji zbog skraćenog rostera – kaže trener smederevskih košarkaša Ivan Mijatović.

Najefikasniji u ekipi Smedereva bili su Stanić sa 21, Jakovljević sa 17 i Tešić i Lazić sa po 12 poena. U narednom kolu Smederevo se u Kruševcu sastaje sa liderom na tabeli ekipom Napretka. Trener smederevskih košarkaša ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Jovanovića, ali se nada da će biti spreman za naredni meč pred domaćom publikom kada se sastaju sa Prvom petoletkom iz Trstenika

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KK SMEDEREVO 1953