Connect with us

Featured

RADINČANKE JEDINI SUPERLIGAŠ U SMEDEREVU

Više nema dileme. Rukometašice Mladog radnika iz Radinca od sezone 2020-2021 igraće u Superligi Srbije. Tu odluku, o kojoj se govorkalo već neko vreme, doneo je Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije. Pored Radinčanki, novi članovi elitnog rukometnog društva u konkurenciji dama su Radnički iz Kragujevca i Bor RTB.

Ranije je bilo planirano da se odigra baraž u kome bi nastupili četiri ekipe, međutim od toga se odustalo. To znači da je ova generacija RK Mladi radnik ostvarila najveći uspeh od osnivanja kluba 1988. godine.

– Očekivao se ovakav rasplet. Mislim da smo dosadašnjim radom zaslužili ovo. Devojke i stručni štab odradili su veliki posao ove sezone. Bili smo treći do prekida prvenstva, iako smo bili debitanti u ovom stepenu takmičenja. Raduje me što ćemo biti u prilici da u našem gradu ugostimo najbolje rukometašice koje u ovom trenutku igraju u Srbiji. Radost nije potpuna jer i dalje mučimo muku sa finansijama. I to već godinama unazad. Kao da nas nisu shvatali ozbiljno. Nadam se da će čelni ljudi grada i oni koji vode računa o sportu, znati da nagrade ovaj naš uspeh. Sredstva koja su nam dodeljena za ovu godinu su mala, a za nekoliko meseci počinje Super A liga.

Superliga Srbije će u narednoj sezoni imati 12 članova: Bekament, Jagodina, Naisa, Medicinar, Železničar, Vrbas, Mladost iz Nove Pazove, Vojvodina, Zaječar 1949, Radnički iz Kragujevca, Bor RTB i Mladi radnik.

Najveći uspeh u 32 godine dugoj istoriji kluba ostvarili su: golmani Slađa Mitrović i Ivana Milenković, Milica Petrovič, Mirjana Obrenović, Ivana Paločević, Brankica Đorđević, Nina i Milica Ninić, Jovana Anđela Filipović, Milena Kojić, Mila Tešić i Anja Virijević. U stručnom štabu su treneri Jovica Petković i  Aleksandar Adamović i lekar Vlada Stošić.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured