Connect with us

Featured

RADOJKOVIĆ DEBITOVAO ZA REPREZENTACIJU

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je minule nedelje dvomeč sa odgovarajućom selekcijom Makedonije. Niški Čair video je na delu veliki broj igrača koji bi trebalo da budu sadašnjost i budućnost srpskog rukometa. Po treći put na okupljanju potencijalnih reprezentativaca u ovoj godini našao se i naš sugrađanin, nekadašnji rukometaš Smedereva Mihajlo Radojković, koji je debitovao sa našu reprezentaciju. U prvoj utakmici postigao je četiri pogotka, a u drugoj se mnogo više fokusirao na odbrambene zadatke. Zadovoljan je svojim učinkom i smatra da je poprilično napredovao od prvog okupljanja, početkom godine, kada se nije našao na spisku onih koji će na megdan Grčkoj. To ga nije obeshrabrilo, nastavio je sa odličnim partijama u Sloveniji gde je drugu polusezonu igrao sa Trimo iz Trebnja sa kojim je stigao do titule vicešampiona Slovenije. Svojom igrom pomogao je našoj selekciji da u dva meča nadigra reprezentaciju Severne Makedonije.

Velika časti i ponos je igrati za Srbiju, bez obzira što se radilo o prijateljskim utakmicama. Moj zadatak je bio da se ozbiljnije nametnem selektoru i da se uveri u moje kvalitete. Ja sam oduševljen što sam dobio priliku da se pokažem i nastaviću i dalje ne bi li i dalje bio u prilici da nastupam za našu najbolju selekciju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. U prvoj utakmici sam postigao četiri pogotka, a drugoj sam se više posvetio odbrambenim zadacima i mislim da sam pokazao da mogu da odigram dobro u oba pravca. Selektor je zadovoljan mojim napretkom i to je u ovom trenutku najbitnije – smatra Radojković.

Sledeće okupljanje je u oktobru kada će uslediti još dve kontrolne utakmice i pripreme za Evropsko prvenstvo. U međuvremenu, Mihajlo Radojković je produžio saradnju sa Trimom gde ima, kako sam kaže, sve uslove da još više napreduje. Naravno, koliko može prati svoj matični klub. Bio je na poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Vrbasom.

Video sam šta se dešavalo u Plani. Ali šta da se radi. To je sport. Nadam se da će sledeće godine uspeti da se domognu Arkus lige Srbije – nada se Radojković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured