Connect with us

Featured

RADOJKOVIĆ NA SPISKU TONIJA ĐERONE

Dolazak španskog stručnjaka na kormilo rukometne reprezentacije Srbije dočekan je sa skepsom, ali već posle prve akcije i uspeha sa selekcijom kao da je počelo da se vraća, već duže vreme, poljuljano poverenje u ovaj, nekada, proslavljeni sport u našoj zemlji. U želji da pojača konkurenciju i da isproba neka nova imena, Toni Đerona odlučio je da za predstojeću EHF nedelju, od 7. do 14. marta u Staroj Pazovi, na spisku se našlo nekoliko debitanata, a među njima i jedno dobro poznato ime iz Smedereva. Mihajlo Radojković, nekadašnji igrač RK Smederevo, igrama koje prikazuje u svom novom klubu RK Trimo Trebnje iz Slovenije, bile su dobra preporuka za selektora Srbije.
Radojkoviću je ovo debi za seniorski nacionalni tim, ali treba reći da već ima dva nastupa u našim najboljim selekcijama. Branio je boje juniorske reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu u Brazilu, a godinu dana ranije nastupao je na Evropskom prvenstvu u Austriji.
Oduševljen je pozivom i jedva čeka okupljanje, rekao je za SDsport.
Oduševljen sam, naravno, nemam sta drugo da dodam. Mislim da ovo svaki sportista sanja i priželjkuje. Nisam očekivao poziv ali spreman sam da se na najbolji način dokažem selektoru. Konkurencija na mojoj poziciji je jaka. Tu su, pored ostalih, Zelenović, koji igra u Bundes ligi i Miloš Orbović koji igra Ligu šampiona. Moje je da se borim i dokažem selektoru – poručuje iz Slovenije Mihajlo Radojković.
Relativno rano je napustio matični klub. Sa 19 godina je u sezoni 2014-2015 prešao u Partizan gde je proveo dve sezone. nakon toga sledi selidba u Tursku i dvogodišnji nastup za Bešiktaš. Rukomet ga je posle toga odveo u Rumuniju gde je, takođe, dve godine branio boje Dunarea Calarasi. Usledio je boravak u Al Saad u Kataru i od ove sezone je član RK Trimo Trebnje iz Slovenije.
Mislim da mi je selidba u Sloveniju do sada najbolja odluka u karijeri. Odlično sam prihvaćen u klubu, igramo dobro, ima dosta utakmica, svaka tri dana, zaista jak tempo. Osim slovenačke lige, nastupamo u EHF Ligi Evrope gde smo u jakoj grupi sa Rhein -Neckar Lowen iz nemačke,  Gog Gudme iz Danske, Tatabanja iz Mađarske. Eurofarm Perister i Kadeten Schapffasen iz Švajcarske. Još imamo šansi za prolaz u narednu fazu takmičenja. Trenutno smo peti. U prvenstvu Slovenije zauzimamo drugo mesto iza Celja sa pet bodova zaostatka. Ovde mi je mnogo pomogao Aleksandar Tomić koji već drugu sezonu igra ovde, a sa kojim sam bio u Partizanu – ističe Mihajlo Radojković.
Nama, koji volimo rukomet, onaj smederevski, ostaje da Radojkoviću poželimo mnogo uspeha u novoj sredini i da predstojeće okupljanje kandidata za reprezentaciju iskoristi na najbolji mogući način. Tek mu je 26 godina i sigurno još ima prostora za napredak.
Fotografije – Dominik Pekeč
RK Trimo Trebnje

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured