Connect with us

Featured

RUTINSKA POBEDA SMEDEREVSKIH ODBOJKAŠICA

Odbojkašice Smedereva opravdale su ulogu favorita u utakmici 10. kola Prve lige Srbije. Smederevke su za nešto više od 60 minuta savladale Crno-bele 011 iz Beograda sa 3:0, po setovima 25:12, 25:18 i 25:12. Nedorasla ekipa iz Beograda bila je slabija u svim elementima odbojkaške igre. Znatno iskusnija ekipa Dragoljuba Janjića  kažnjavala je svaku grešku ekipe iz Beograda i lako upisala nova tri boda. Osim manjeg opuštanja u drugom setu, kada su gošćama dopustile da osvoje 18 poena, u prvom i trećem setu videla se ogromna razlika u kvalitetu ali i iskustvu.

Smederevske odbojkašice su se ovom pobedom vratile na pobednički kolosek posle teškog poraza u Užicu i ponovo se uključile u borbu za vrh tabele. Sve bi moglo da bude jasnije u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u kome se Smederevke u Novom Sadu sastaju sa istoimenim domaćinom koji, takođe, želi u Super ligu Srbije. Naredni rival ima 20 bodova, tri više od odbojkašica Smedereva. Eventualni trijumf smederevske odbojkašice bi potpuno vratio u trku za plasman na jedno od prva tri mesta koja vode u elitu. U slučaju poraza, petog u sezoni, pred ekipom Dragoljuba Janjića bila bi teško ostvariva misija.

Posle 10 odigranih kola na tabeli vodi Omladinac sa 24 boda. Sledi Roda sa 22 boda, a na trećem i četvrtom sa po 20 bodova nalaze se Takovo Zvezda helios i Novi Sad. Zanimljivo da se na prvi tri mesta nalaze ekipe od kojih su Smederevke pretrpele oraze u prvom delu sezone.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured