Connect with us

Featured

ŠAMPIONSKI PEHAR U TEHNIČKOJ ŠKOLI

Posle OŠ dr Jovan Cvijić, pehar šampiona Evrope, koji je osvojila muška Odbojkaška reprezentacija Srbije, danas je mogao da se vidi u Tehničkoj školi. Kao i prilikom boravka i Cvijiževoj školi, i ovog puta prisutni učenici na tribinama Tehnčke škole mofgli su da prisustvuju pokaznom treningu odbojke koji su odradili odbojkaši i odbojkašice Smedereva, Smederevo Carine i Tehničara. Naravno, svi oni pohađaju Tehničku školu koja ima čime da se podiči kada su školska takmičenja u pitanju. Na to je podsetio i direktor škole Simo Đorđioski.

 

Zahvaljujem se gradu i Odbojkaškom savezu Srbije koji nam je omogućio da budemo domaćini peharu prvaka Evrope. Osim odbojkaša, koje ovde vidimo, mnogo naši učenici učestvuju na raznim školskim sportskim takmičenjima sa  zapaženim rezultatima. Tako su, pre nekoliko godina, naši učenici predstavljali Srbiju na Svetskom prvenstvu u rukometu u Trabzonu. Drago mi je što je pehar u našoj školi. U školi koja je kolevka odbojke za naš grad. Mnogi veliki igrači prodefilovali su kroz ovu salu, pa i bivši i sadašnji selektor. Takođe, poželeo bih našem Nikoli Pekoviću, osvajaču medalje iz Pariza, komšiji iz Požarevca puno uspeha u daljoj karijeri.

Libero Odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Peković zahvalio se na prijemu i naglasio da se seća dana kada je sala Tehničke škole bila jedino mesto gde se igrala odlična odbojka.

Zadovoljstvo i čast mi je što sam ovde danas pred vama. Nalazim se u školi koja nije samo kolevka smederevske. već i na neki način srpske odbojke. Često sam igrao ovde i nikad nije bilo lako. Zato želim da vam kažem da sledite svoje ciljeve. Ja sam u tridesetoj godini dočekao da igram za reprezentaciju i odmah osvojio zlatnu medalju. Ne predajte se i samo napred kroz život – rekao je Peković.

Pored ostalih, u sali Tehničke škole bili su i članovi Gradskog veća Saša Branežac i Marina Tirnanić. Već sutra pehar će biti u sali OŠ Dimitrije Davidović, nakon toga u OŠ Branko Radićević i na kraju u OŠ Dositej Obradović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • FENJERAŠ BOLJI OD SMEDEREVKI

  Najavio je trener smederevskih odbojkašica Siniša Živak da, posle serije utakmica sa  teškim rivalima,...

 • SMEDEREVCI IZULI ČARAPANE

  Košarkaši Smedereva zabeležili su vrednu pobedu na gostovanju u Kruševcu. Smederevci su savladali ekipu...

 • POVREDE UZELE DANAK

  Odbojkaši Smederevo Carine poklekli su na gostovanju u Novom Sadu. Istoimeni domaćin je slavio...

 • RADINČANKE LAKO U KLADOVU

  Rukometašice Mladog radnika očekivano su, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone Super B lige...