Connect with us

Featured

SMEDEREVKE KONAČNO KOMPLETNE NA TRENINZIMA

Odbojkašice Smedereva treniraju već duže od mesec dana. Pod nadzorom trenera Siniše Živaka za narednu sezonu pripremaju se devojke iz Smedereva, a pojačanja za novu sezonu pridružila su se početkom septembra. Za razliku od prošle sezone, u takmičarsku 2019-2020 OK Smederevo ulazi bez korektora Bojane Stojković, primača Marije Mijanović i libera Marte Janković. Nova imena su Iva Gačić na mestu dizača, stigla iz Ljiga, korektor Vesna Sekulić, dugogodišnja igračica Dinama iz Pančeva i ima bogato inostrano iskustvo i libero Nina Škarić iz Užica, a od prošle godine ostale su Una Đorđević i Jovana Radanović. Naravno, tu je i iskusna Milena Nastić.

Zadovoljan sam pojačanjima. Imamo adekvatne izmene na svim pozicijama i to je najbitnije. Jedini sam nezadovoljan ranim ispadanjem iz Kupa Srbije. U drugom kolu smo poraženi od Radničkog iz Novog Beograda. Oni će ove godine igrati sa nama u Prvoj ligi Srbije. Izgubili smo 3:0 i mislim da smo morali bolje da odigramo. Bez obzira što nismo bili kompletni. S druge strane, ako treba da se doživi poraz bolje je da to bude sada, a ne u prvenstvu – smatra Živak.
Planirano je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica tokom septembra, a u oktobru će se, kao i prošle godine, održati turnir u okviru manifestacije Smederevska jesen. Plan je da se turnir održi sredinom oktobra. U međuvremenu obavljeno je žrebanje za predstojeću takmičarsku 2019-2020. Smederevke imaju dobar žreb u prvih šest kola, četiri puta su domaćini, a dva puta gosti. Na otvaranju šampionata, kao i prošle godine dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca, a zatim u Smedrevo dolazi novajlija u ligi i ekipa koja je eliminisala Smederevke iz Kupa – Radnički iz Novog Beograda. Prvo gostovanje je u Valjevu, nakon toga dočekuju Sremsku Mitrovicu, potom sledi put u Vranje, pa Roda kod kuće, gostovanje Dinamu u Pančevu, Spartak kod kuće i na kraju prvog dela put u Nove Banovce i okršaj sa Omladincem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured