Connect with us

Featured

SMEDEREVO DEVETO U DRŽAVI

Nade RK Smederevo, dečaci rođeni 2008. godine i mlađi, predvođeni Darkom Kojićem zauzeli su deveto mesto na prvenstvu Srbije održanom u Aranđelovcu. Odličan rezultat budućnosti smederevskog rukometa, pogotovo što su zbog gol razlike morali u borbu za plasman od devetog do dvanastog mesta. Plasman još više “boli” ako se zna da su ovi dečaci izgubili samo jednu utakmicu , a dobili tri!!! Smederevci su poraženi od Voždovca na startu grupne, faze, a nakon toga su bili bolji od Potisja, koje je sa druge strane pobedilo Voždovac. Na kraju su sve tri ekipe imale po tri boda ali je Smederevo imalo najslabiju gol razliku.

U razigravanju Smederevci su prvo dobili Dinamo iz Pančeva sa 13:7, a nakon toga su pobedili Šamot sa 10:6.

Prvo naše državno prvenstvo je za ekipu i za mene bilo velika “škola” gde smo mogli mnogo toga da naučimo. Sa jednom izgubljenom i tri dobijene utakmice zauzeli smo deveto mesto od 12 ekipa. Izgubljena prva utakmica od ekipe ” Voždovac”, koja je po mom mišljenju, slabija igrački od nas ali iskusnija je ceo tok prvenstva preokrenuo. Podatak da smo posle toga pobedili ekipu iz Ade koja se iz naše grupe zbog najbolje gol razlike plasirala u polufinale je samo jedan pokazatelj da deveto mesto možda i nije realno. Uzgred, Ada je na kraju uzela bronzanu medalju. Sve pohvale za momke koji nemaju iskustva sa turnirskim takmičenjem ali su svakako pokazali da su velika budućnost kluba, što je najbitnije – rekao je trener ove generacije Darko Kojić.

Titula prvaka pripala je ekipi Metaloplastike iz Šapca koja je u finalu savladala Hajduk sa 19:15, a u borbi za treće mesto Potisje je bilo bolje od Prigrevice sa 21:18.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured