Connect with us

Featured

SMEDEREVO SA 20 POSADA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Tek što je završeno Evropsko prvenstvo u veslanju u Poznanju a najbolje veslače Srbije narednog vikenda očekuje novo iskušenje. Beograd i Ada Ciganlije biće domaćin državnog prvenstva u svim kategorijama. Veslački klub Smederevo nastupiće sa 20 posada.

Prvog dana, u subotu, na regatnu stazu izlaze juniori i pioniri. U konkurenciji juniora veslaće Konstantin Šujić i Petar Samardžija u skifu, andrija jevtić i Miroslav Jovanović u dubl skulu i četvercu sa Vukom Markovićem i Konstantinom Šujićem. U pionirskoj konkurenciji veslaće Jovana Vučić u skifu i četverac sa kormilarom u sastavu Jovan Marinković, Bogdan Cvetković, Lazar Živanović, Mihajlo Milovanović i kormilar Iva Danić.

U nedelju se za što bolji plasman bore kadeti i seniori. U konkurenciji kadeta veslaće Jelena Vukelić i Nevena Stevanović u dublu, Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Jovana Vučić i Milka Zdjelar u četverac skulu, Milica Savić u skifu i kadeti Vukašin Vujanović i Dimitrije Otašević u skifu, Ivan Ivanović i Luka Ilić u dublu i četverac skul u sastavu Vukašin Vujanović, Dimitrije Otašević, Dimitrije Vuković i Marko Milićević.

Najbrojniji će biti seniori sa sedam posada. U skifu će se oprobati Aleksandar Filipović i Marko Torbica, u dvojcu bez kormilara sedmoplasirani sa Evropskog prvenstva Veselin Savić i Viktor Pivač, tri posade dubl skula u sastavu Dušan Slavnić – Aleksandar Filipović, Veselin Savić – Viktor Pivač i Andrija Jevtić – Marko Torbica. Poslednja sedma posada biće kombinovani četverac bez kormilara u kome će pored Veselina Savića i Aleksandra Filipovića veslati Viktor Pivač  iz Grafičara i njegov brat Vukašin Pivač iz Zreneksa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured