Connect with us

ATLETIKA

SNEŽANI DVE BRONZE

Ovogodišnje prvenstvo u atletici za veterane, održano u Sloveniji u Celju, minulog vikenda, okupilo je više od 500 takmičara iz 11 zemalja. U sastavu reprezentacije Srbije nastupila je i veteranka AK Smederevo Snežana Janković. Ona je osvojila dva bronzana odličja. Bila je treća u trci na 1500 metara i u štafeti 4 puta 100 metara. U štafeti su pred nje bili Milena Branković, Nataša Tvrtković i Mara Radulović.
Naredno dvoransko prvenstvo Balkana za veterane održaće se u Istambulu, a domaćin šampionata na otvorenom biće Bukurešt.

Dok su se veterani nadmetali u Celju, mladi atletičari Smedereva učestvovali su na uličnoj trci u Aranđelovcu. Osvojili su devet medalja, šest zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu. Pozlatili su se Anđela Tomić, Marko Stanković, Mateja Radojević,Jovana Stanković, Lana Ivković i Vera Petronijević.
Srebrne su pripale Rastku Panajotovu i Verici Đorđević koja je nagradu osvojila u glavnoj trci 1300 kaplara na 10000 metara. Bronzano odličje pripalo je Senki Aranđelović.
Naredno takmičenje na kome će učestvovati smederevski atletičari je prvenstvo Srbije za mlađe pionire u Sremskoj Mitrovici 29. septembra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETIKA