Connect with us

Featured

SREBRO I BRONZA ZA MMA FANATIC IZ SMEDEREVA

MMA klub Fanatic iz Smedereva osvojio je je dve medalje na desetom Otvorenom MMA prvenstvu Srbije za seniore, juniore, kadete i pionire, održanom u Vrbasu u Centru za fizičku kulturu, pod pokroviteljstvom MMA saveza Vojvodine, a u tehničkoj organizaciji kluba Unity fight team Vrbas. Marko Stevanović je u konkurenciji kadeta osvojio srebrnu medalju, a Nikola Lazić stigao do treće pozicije u konkurenciji juniora. Zapažen je bio i Filip Mitrašinović koji je, takođe u konkurenciji kadeta, zastao na korak od medalje.
Ovogodišnje tradicionalno i najmasovnije amatersko MMa takmičenja na ovom prostorima okupilo je oko 130 učesnika iz 29 klubova. Održano je 95 borbi na 2 ringa.

MMA (Mixed Martial Arts, mešovite borilačke veštine) predstavlja moderni borilački sport u kome se koriste različite tehnike više borilačkih veština. Ovaj sport objedinjuje različite discipline, kako iz borilačkih tako i olimpijskih sportova, kao što su: boks, kik boks, karate, , jiu­jitsu, muay thai, tekvondo, rvanje, džudo itd.  Zavisno od perioda i podneblja za ono što danas nazivamo modernim MMA, koristili su se i termini kao što su vale tudo, free fight i ultimate fight.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • FENJERAŠ BOLJI OD SMEDEREVKI

  Najavio je trener smederevskih odbojkašica Siniša Živak da, posle serije utakmica sa  teškim rivalima,...

 • SMEDEREVCI IZULI ČARAPANE

  Košarkaši Smedereva zabeležili su vrednu pobedu na gostovanju u Kruševcu. Smederevci su savladali ekipu...

 • POVREDE UZELE DANAK

  Odbojkaši Smederevo Carine poklekli su na gostovanju u Novom Sadu. Istoimeni domaćin je slavio...

 • RADINČANKE LAKO U KLADOVU

  Rukometašice Mladog radnika očekivano su, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone Super B lige...