Connect with us

RUKOMET

TROFEJ SMEDEREVA MOŽE DA POČNE

Turnir, što se nas tiče, može da počne, rekao je za SD sport predsednik RK Smederevo i idejni tvorac ove sportske manifestacije Nenad Martić.
Ove godine turnir će se igrati definitivno u tri grada, Kovinu, Požarevcu i Smederevu.
– Sve moguće rekorde smo oborili ove godine. Prvobitan plan, da se igra u tri grada, je ispunjen. Saradnja sa ljudima iz Kovina i Požarevca je odlična i na tome smo im jako zahvalni. Nije lako ugostiti 160 ekipa iz 18 država i više od 3000 učesnika ali ćemo svi zajedno uloziti napore da sve bude u najboljem redu. Svojevrstan kuriozitet je da se turnir igra u 3 grada i drago nam je što smo prvi u Srbiji uspeli u tome – s ponosom naglašava Nenad Martić.


Rukomet će se igrati u Sportskoj hala Smederevo, OŠ “Dimitrije Davidović”, OŠ “Đura Jakšić” Kovin, SRC Požarevac, zatim na 2 terena u OŠ “Sveti Sava”, OŠ “Dr. Jovan Cvijić” kao i otvorenim terenima u Gimnaziji i na terenu pored Veslačkog kluba. Taj teren su nedavno uredili i spremili za ovo takmičenje ljudi iz RK Smederevo jer smatraju da će svima koji tamo budu igrali ambijent biti motiv više da pokažu šta znaju.
Ove godine na trofeju definitivno učestvuje 160 ekipa iz 18 zemalja, a učestvuju i mlađe selekcije rukometnih velikana poput ” PSŽ-a iz Francuske, Pik Segeda iz Mađarske, Krima iz Slovenije, Motor Zaporožja iz Ukrajine, Dukasa iz Grčke, Hib Handball iz Austrije… U Smederevu će nastupiti ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Grčke, Belorusije, Litvanije, Ukrajine, Moldavije, Poljske, Francuske, Alžira, Indije i Katara.

– Želim, nadam se i mislim da ćemo uspeti u nameri da naš grad i našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu. Iskustva sa prethodnih turnira su nam pomogla i mislim da će ovo biti do sada najbolje organizovan Trofej – nada se Martić.

Za razliku od prethodnih godina, ceremonija svečanog otvaranja održaće se u smederevskoj Tvrđavi. Svečani defile od Francuske kape kreće u 19.30, a ceremonija otvaranja u 20.15. Turnir će otvoriti Ratko Nikolić, a zbog obaveza na svečanjom otvaranju se, nažalost, neće pojaviti promoteri Dragana Cvijić i Momir Ilić.
Prve utakmice na turniru kreću u četvrtak 23. avgusta, a 25. u nedelju, će se povodom 60. godina od osnivanja kluba u Centru za kulturu održati svečana akademija na kojoj će biti, pored ostalog, izloženi pehari i fotografije iz bogate istorije kluba.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in RUKOMET