Connect with us

Featured

VESLAČIMA SMEDEREVA OSAM MEDALJA

Veslači Smedereva osvojili su osam medalja na otvaranju veslačke sezone. Na Adi Ciganliji blizu 400 veslača iz 15 klubova veslalo je za Trofej Beograda, Omladinsku ligu i prvo kolo Kupa Srbije. Smederevci su nastupili u svim kategorijama, osim u seniorskim, i kući su se vratili sa jednom zlatnom, šest srebrnih i jednom bronzanom medaljom.

Najsjajnije odličje pripalo je Jovani Vučić i pionirskom skifu. Još dve medalje osvojile su devojčice VK Smederevo. Srebro je pripalo četvercu skul u sastavu Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Milica Savić, a do bronze su doveslale kadetkinje Milka Zdjelar i Milica Mladenović u dublu.

Kod dečaka, u konkurenciji pionira, četverac sa kormilarom zauzeo je drugo mesto, (Jovan Marinković, Bogdan Cvetković, Lazar Živanović, Mihajlo Milovanović i kormilar Luka Ilić), dok je kadetski četverac, u sastavu Vukašin Vujanović, Lazar Tasković, Dimitrije Otašević i Dimitrije Vuković, osvojio bronzanu medalju.

Preostala tri srebrna odličja pripala su juniorima, Andriji Jevtiću u skifu, Miroslavu Jovanović i Nikoli Soldatoviću u dvojcu i četverac skulu u sastavu Dušan Popović,  Todor Marković, Petar Samardžija i Konstantin Šujić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

  Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...