Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

12 POSADA TRI SE POZLATILE

Posle prvog dana takmičenja na tradicionalnoj Beogradskoj internacionalnoj regati, kolekcija medalja VK Smederevo uvećana je za tri zlatna odličja. Od 12 posada koliko je izašlo na regatnu stazu prvog dana, najsjajnije odličje  osvojile su Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar u  kadetskom četverac skulu,  Vuk Marković je bio najbolji u kadetskom skifu, a u istoj disciplini njegov klupski drug Petar Samardžija zauzeo četvrto mesto i Dušan Popović i Veljko Vukašinović u kadetskom dublu. Marko Atanasijević i Lazar Živković u istoj trci su zauzeli šesto mesto.

Solidan je bio i junior Miroslav Jovanović koji je u juniorskom skifu bio šesti.

U nedelju na regatnu stazu izlaze seniorski i juniorski dubl u sastavu Marko Torbica – Miroslav Jovanović i Konstantin Šujić – Todor Marković.

Drugog dana u konkurenciji veslačica će nastupiti Milica Pejović  u kadetskom skifu, a Teodora Stevanovska u pionirskom skifu.

U dubl skulu će veslati pionirke Jovana Vučić i Milica Savić, a u konkurenciji kadeta za što bolji plasman će se boriti Milka Zdjelar i Milica Mladenović.

Petar Samardžija Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović veslaće u kadetskom četverac skulu, a u pionirskom će nastupiti Veljko Vujanović, Lazar Tasković, Rajan Karnahan i Dimitrije Vuković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO