16. MEMORIJAL ŽELIBOR MLADENOVIĆ ŽELE – Sport u Smederevu
Connect with us

SK HEROJ SRBA

16. MEMORIJAL ŽELIBOR MLADENOVIĆ ŽELE

Na otvaranju turnira, na sportske rezultate Želibora Mladenovića Želeta, pred porodicom i strelcima iz Kikinde, Pančeva, Aranđelovca, Obrenovca i Smedereva, podsetio je Dragan Florić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“. On je istakao da je pored brojnih titula šampiona Jugoslavije u streljaštvu i ostalih zapaženih sportskih rezultata, Žele bio i veliki čovek i prijatelj.

U pojedinačnoj konkurenciji u opštoj kategoriji, 40 dijabola serijskom vazdušnom puškom, pobedio je Ervin Šalgo iz Streljačkog kluba „Kikinda“ sa 374 kruga, dva više od Novice Petrovića, a treći je bio Dragan Florić sa 368 krugova, obojica iz domaćeg SK „Heroj Srba“.

U konkurenciji 11 ekipa sa 1087 krugova trijumfovao je Streljački klub „Aranđelovac“, dva kruga manje imao je SK „Kikinda“, a treće mesto je pripalo domaćinu „Heroj Srbi“ (Novica Petrović, Saša Ilić i Borivoje Provčin) sa  1066 krugova.

Takmičili su se i piniori i pionirke. Pojedinačne titule osvojili su Lazar Subotić iz SD „Smederevo“ sa 174 kruga i Iva Rakonjac iz SD „Pančevo 1813“ sa 183 kruga. Kod pionira i preostale dve medalje pripale su domaćim strelcima Milanu Mariću sa 173 kruga i Nikoli Teomiroviću sa 165 krugova. Kod pionirki srebro je osvojila gošća iz Pančeva Teodora Kondić sa 179 krugova, a treća je bila naša Ivona Bojić sa 174 kruga. Ukupno je bilo po 6 strelaca u obe kategorije.

Pehare, medalje i diplome najboljima je uručio Želetov sin Predrag Mladenović.

More in SK HEROJ SRBA