Pre deset godina u sezoni 2008-2009 RK Smederevo se kao drugoplasirani tim Prve lige Srbije (tadašnje) plasirao u Super ligu Srbije. Deset godina kasnije, posle mnogo godina posrtanja, rukometaši Smedereva najavljuju povratak među najbolje srpske ekipe.
Smederevci su na startu Prve lige grupa Centar, pred svojim navijačima, u sali OŠ Dimitrije Davidović, više nego, zasluženo savladali Slogu iz Petrovca rezultatom 26:23, poluvreme 15:13 za goste.
Smederevo je u ovogodišnji šampionat ušlo jače za Marka Jokića i Miloša Filića. Njih dvojica su, uz svesrdnu pomoć svih ostalih kojima je trener Miloš Pantović ukazao šansu, trasirali put ka vrlo vrednoj pobedi.

Trijumf domaće ekipe mogao je da bude ubedljiviji da sredinom prvog poluvremena kod vođstva od 7:4 nisu napravili nekoliko vezanih grešaka što su iskusni gosti iskoristili za pet uzastopnih pogodaka. Na kraju je ekipa iz Petrovca na Mlavi posle prvih 30 minuta vodila sa dva gola prednosti (15:13).
U nastavku susreta prisustvovali smo odličnoj igri domaćih, pre svega u fazi odbrane. Uostalom, činjenica da su gosti u drugom poluvremenu postigli samo osam pogodaka dovoljno govori. Na drugoj strani mreža njihovog golmana zatresla se čak 14 puta.
U redovima domaće ekipe nije bilo slabog mesta. Na golu je briljirao povratnik Dušan Miletić, Miloš Stojanović je sa 6 pogodaka bio najefikasniji u domaćoj ekipi. Po pet puta u listu strelaca upisali su se Miloš Filić, Marko Jokić i Nenad Martić. Na drugoj strani najefikasniji je bio Andrija Sabelnik sa pet pogodaka.

– Obe ekipe su u ovom trenutku pružile maksimum. Domaćin je odigrao bolje drugo poluvreme, a mi smo rano ostali bez Nikole Šljivića i to nas je poremetilo. Imali smo i više isključenja u drugom poluvremenu i sve je to uticalo da padnemo u igri. Mogli smo da se odvojimo na veću razliku u prvom poluvremenu ali smo napravili nekoliko grešaka i za to smo kažnjeni u drugom poluvremenu. Znao sam da nas čeka jako Smederevo – rekao je za Naše novine trener Sloge Vladimir Jošić.
Na drugoj strani, trener domaće ekipe Miloš Pantović imao je mnogo više razloga za zadovoljstvo.
– Imali smo za rivala ekipu koja je prošle godine dugo bila u konkurenciji za Super B ligu. Težeg rivala na staru lige nismo mogli da dobijemo. Momci su danas pokazali da vrede i to je pre svega njihova pobeda. Nadam se da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje. Idemo korak po korak i ništa ne želimo da unapred najavljujemo. Sigurno da smo mnogo jači dolaskom Filića, Jokića i još nekoliko iskusnijih igrača koji su ranije igrali u Smederevu. Mislim da su danas svi odigrali jednu odličnu utakmicu – naglašava Miloš Pantović.

U narednom kolu rukonmetaši Smedereva gostuju Rakovici koja je na startu prvenstva slavila na gostovanju protiv Sinđelića. Izvučeni su u parovi pretkola Kupa Srbije, a rukometaši Smedereva igraju sa Jedinstvom iz Krnjeva. Rukometašice Mladog radnika nisu imale sreće prilikom žreba jer će morati da odmere snage sa ekipom Požarevca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *