Generalnu probu pred start šampionata u prvenstvu Prve lige Srbije odbojkašice Smedereva imale su na tradicionalnom turniru povodom Smederevske jeseni. Za razliku od prošlih sezona, ovog puta na turniru su učestvovale samo dve tri ekipe. Pored domaćina, ljubiteljima ženske odbojke predstavile su se, pored domaćina, ekipe Dinama iz Pančeva (Super liga Srbije) i Valjeva (Prva liga Srbije).

Trofej namenjen pobedniku turnira pripao je superligašu Dinamu kojeg sa klupe predvodi nekadašnji trener Smedereva Nikola Jerković. Devojke iz Pančeva pobedilu su domaćina sa 3:1, dok Valjevkama nisu prepustile ni set. U utakmici za drugo mesto ekipa Siniše Živaka savladala je Valjevo sa 3:1.
Smederevke su dobro dobro parirale superligašu u prvom setu koji su rešili u svoju korist. U drugom je popustio prijem i to su Pančevke umele da kazne. Uprkos porazu od Dinama, igra koje su prikazale smederevske odbojkašice može da raduje za razliku od kup utakmice sa Imlekom kada su položile oružje bez otpora.
Velike zasluge za to pripadaju novom igraču Smedereva Marti Janković, koja je u sezoni 2011-2012 sa Crvenom zvezdom osvojila prvenstvo i Kup Srbije. Do 2015 je igrala u Železničaru iz Lajkovca, a prethodne tri sezone provela je u inostranstvu. Sa njom na poziciji libera igra ekipe ekipe Smedereva bile je mnogo sigurnija.

Za najboljeg igrača turnira proglašena je Milica Šorak iz Dinama, najbolji tehničar je Jovana Simić, a najbolja mlada igračica je Tijana Đuričić iz Smedereva.
Ovogodišnji turnir bio je istovremno prilika da ŽOK Smederevo predstavi pojačanja za novu sezonu u koju ulazi sa mnogo ambicija. Pored iskusne Marte Janković, boje ŽOK Smederevo u novoj sezoni braniće Višnja Šiljić, Smederevka koja je prošle sezone branila bolje Dinama iz Pančeva, dizač Jelena Raković, došla iz Valjeva i bloker Jovana Radanović doskorašnja igračica Ljiga. Naravno, mnogo se očekuje i od Milene Nastić koja je odlučila da ove sezone svojim iskustvom pomogne mladoj ekipi Smedereva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *