dav

Odbojkaši Smederevo Carine dobro su startovali u prvenstvu Prve lige Srbije. Smederevci su u prvom kolu, pred svojim navijačima, pobedili odličnu ekipu Mladenovca sa 3:1. Ovom pobedom smederevski odbojkaši revanširali su se gostima za nedavnu eliminaciju iz Kupa kada su u Mladenovcu poraženi sa maksimalnih 3:0.
Gosti su bolje krenuli i relativno lako su poveli sa 1:0 rezultatom 25.21. Kada je domaćin u drugom setu poveo sa 16:10 delovalo je da je poravnanje u setovima blizu. Tako nisu mislili gosti predvođeni iskusnim Goranom Bjelicom. Malo po malo stizali su prednost domaćih i za trenutak poveli sa poenom razlike. Onda je krenula rezultatska klackalica u kojoj su sitnice prelomile u korist domaćih koji su ovaj period igre rešili u svoju korist rezultatom 27:25. Ispostavilo se da je gubitak drugog seta poprilično poremetio goste. Kakav-takav otpor pružili su u trećem setu, ali u četvrtom ih nije bilo na terenu. Smederevci su posle izjednačenja odigrači znatno bolje. Sevali su snažni servisi, a u polju nije bilo izgubljene lopte.
Pobeda dobija na značaju ako se zna da kapiten Petrović igrao iako se još nije oporavio od povrede ramena.

– Nismo uspeli da prelomimo drugi set u našu korist i to nam se osvetilo. Krenuli smo, posle osvojenog prvog seta, malo slobodnije i posle toga se domaćin razigrao. Možda nas je, delom, i umor sustigao. Slabo smo se kretali i nismo izgledali na ekipu. Domaćin je bio hrabriji na servisu i smeču i zasluženo su pobedili – rekao je posle utakmice trener OK Mladenovac Aleksandar Vićentijević.
Pobedu svog tima vrlo emotivno je doživeo i preživeo trener smederevskih odbojkaša Dušan Kalinić.

– Mladenovac se pojačao dovođenjem Gorana Bjelice kog smo uspeli da zatvorimo. Igrali smo kup utakmicu protiv ove ekipe, ali bez Bjelice, kada smo poraženi maksimalnim rezultatom. Uprkos izgubljenom prvom setu uspeli smo da se dignemo i dođemo do pobede što je vrlo bitan rezultat za nas. Petar Petrović je igrao sa pola snage, još uvek je povređen, i to je razlog što sam presrećan posle ovog trijumfa. Ovu utakmicu odlučila je naša veća želja, naše srce i koncentracija u odlučujućim trenucima – smatra Dušan Kalinić.
U narednom kolu OK Smederevo Carina se ponovo pred svojim navijačima sastaje sa ekipom Futoga.
U ostalim mečevima ovog kola postignuti su sledeći rezultati: Ribnica – Niš 3:0, Futof – Borac 1:3, VGSK – Železničar 2:3, Kosovska Mitrovica – Novi Sad 1:3 i Napredak – Loznica 3:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *