Smederevski strelci nastavljaju sa dobrim rezultatima i u novim disciplinima koje su od ove godine na programu Streljačkog saveza Srbije. Na prvo državno prvenstvo u novoj disciplini, u trostavu vazdušnom puškom (3 puta 20 dijabola) za mlađe kategorije, Streljačka družina „Smederevo“ izvela je na vatrenu liniju po četvoro svojih mladih strelaca. Do ekipnih medalja za treće mesto, na takmičenju koje je održano u prošlog vikenda u Novom Sadu, naše timove vodili su najiskusniji među njima: Natalija Tasić i Nemanja Živojinović.

U kategoriji kadetkinja prvo mesto osvojila je ekipa Streljačkog kluba „Crvena Zvezda“ iz Beograda sa 1.709 krugova, druge su bile kadetkinje Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa 1.680 krugova, a u našoj ekipi koja je zauzela treće mesto sa 1.656 krugova, pored Natalije Tasić, bile su još i Natalija Jovanović i Anđela Radojičić.
Ekipa SK „Mladost“ iz Inđije sa 1.729 krugova bila je najbolja u kategoriji mlađih juniora. Strelci domaćina, Streljačke družine „Novi Sad 1790“, zauzeli su drugo mesto sa 1.659 krugova, a SD Smederevo u sastavu Nemanja Živojinović, Lazar Subotić i debitant Petar Kostić, našla se na trećem mestu sa 1.642 kruga.
Strelci “Smedereva” nastavljaju sa takmičenjima u oktobru na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *