Provo kući pevajući – Sport u Smederevu
Connect with us

FK SMEDEREVO 1924

Provo kući pevajući

Izgleda da je smederevskim fudbalerima mnogo lakše da igraju na terenima rivala. Posle poraza od Mladog radnika, pre dva kola, Smederevci su slavili na gostovanju i tako održali čelnu poziciju na tabeli Srpske lige Zapad. Očekivalo se da će  posle devetog kola ostati lideri Zapada jer im je u goste došla ekipa Prova. Nažalost, gosti su iskoristili indolentnost i indisponiranost domaćih da se kući vrate sa velika tri boda.
Smederevo je povelo već u 10. minutu golom Stanića. Samo četiri minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za goste, a siguran sa bele tačke bio je Đurković. Gol odluke pao je u 40. minutu kada je u kaznenom prostoru domaćih odlično reagovao Pejović za, kasnije se ispostavilo, konačnih Smederevo – Provo 1:2.
Posle ovog kola Smederevo sa 16 bodova deli treće mesto sa Mladim Radnikom. Vodi Tutin sa 19 bodova, a na drugom sa dva boda manje je Sloga is Požege.
I drugi predstavnik Smedereva u Zapadnoj grupi Srpske lige nije se proslavio. Proleter Mihajlovac poražen je na svom terenu od Sloge iz Požege sa 1:0. Posle četvrtog prvenstvenog poraza Mihajlovčani sa devet bodova zauzimaju 13. mesto, prvo ispod crte koje vodi u niži stepen takmičenja.

More in FK SMEDEREVO 1924