Odbojkaši Smederevo Carine brzo su se oporavili od poraza u Kraljevu. Najbolji odgovor su pobede, a učenici Dušana Kalinića ostvarili su dve u proteklih sedam dana. Najpre su prošle srede u vanrednom četvrtom kolu lako sa 3:0 savladali Kosovsku Mitrovicu, a u subotu su posle preokreta iz Velikog Gradišta doneli dva boda. Iskusna ekipa Smederevo Carine naletela je na mladu, poletnu i borbenu ekipu VGSK koja je na najbolji način iskoristila nešto slabije izdanje smederevskih odbojkaša.
– Igrali smo u istom sastavu kao i predhodnu utakmicu,bez Plavšića koji se još uvek nije oporavio od povrede leđa i pitanje je da li ce biti spreman za naredno kolo. Prva dva seta su nas poremetili servisom i veoma lako dobili, posebno prvi. Od treceg seta smo pojačali servis i uz dobru odbranu i manje grešaka u napadu uspevamo da okrenemo i na kraju dobijemo utakmicu 3:2. Teško je igrati u Gradištu i još kad okrenete utakmicu od 2:0 ta pobeda dobija na značaju kaže trener smederevskih odbojkaša Dušan Kalinić.

Gradištanci su prvi set dobili sa 25:16, a drugi 25:23. U naredna tri seta bilo je 25:19, 25:23 i 22:20 u petom setu koji je bio vrlo dramatičan. Stekao se utisak da je Smederevce poraza spasao ne samo kvalitet koji poseduju već i nagomilano iskustvo. Bitnije od dva boda trebalo bi da bude pouka za ekipu Smederevo Carine ukoliko želi da se ove godine ozbiljnije uključi u borbu za sam vrh tabele. U narednom kolu, na svom terenu, dočekuju kruševački Napredak koji je prošle godine dobro namučio Smederevce u Dvorani Smederevo.
– Napredak iz Kruševca koji ima dobru ekipu ali su veoma loše krenuli prvenstvo što ne znači da će loše odigrati protiv nas te moramo da iskoristimo ovu nedelju kako bi se što bolje spremili i pokušali da pred svojom publikom upišemo petu pobedu od šest odigranih utakmica od početka sezone – nada se Kalinić.
Posle pet odigranih kola na tabeli vodi Ribnica sa 15 bodova, sledi Novi Sad sa bodom manje, treće mesto zauzima Niš sa 12, a Smederevo Carina je četvrto sa 11 bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *