Košarkaši Smedereva poraženi su u devetom kolu A grupe srpske lige Zapad na gostovanju u Kragujevcu od domaćeg Radničkog rezultatom 87:63, po četvrtinama 19:15, 29:18, 20:19 i 19:11. Trener smederevskih košarkaša naglašava da je ovo bio očekivan poraz, pogotovo ako se ima u vidu da nije mogao da računa na Nikolu Lazića.

– Očekivan poraz u Kragujevcu, protiv trenutnog lidera na tabeli. Za njih igraju Duvnjak, Lalović, Popović…Igraci koji su igrali Kls, Aba ligu i u inostranstvu. Mi smo nastupali bez Lazića koji ima povredu kolena, ali biće spreman za sledeći meč. Prvih 15 minuta potpuni egal, da bi domaćin, nakon toga, do poluvremena napravio 15 razlike. Posle toga smo odmarali iskusnije igrače i mi i domaćini, pa su juniori odigrali ostatak meča – kaže Mijatović.

Najefikasniji u ekipi Smedereva bili su Tešić sa 15, Jovanović sa 14 i Lazić sa 12 poena.

U desetom kolu Smederevci se pred svojim navijačima sastaju sa ekipom Požarevca koji trenutno sa pet pobeda i četiri poraza zauzima četvrto mesto na tabeli. Utakmica se igra u petak od 17 časova u Dvorani Smederevo. Strateg smederevskih košarkaša poziva ljubitelje košarke da dođu u što većem broju i tako pomognu mladoj ekipi Smedereva da zabeleži drugu prvenstvenu pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *