Na Prvenstvu Srbije za starije pionire i pionirke održanog prvog jula u Beogradu,džudistkinja Carine Vanja Bendić  osvojila je bronzanu medalju u kategoriji +63 kg u konkurenciji starijih pionirki. predsednik i trener Džudo kluba Carina zadovoljan je njenim nastupom iako nije odbranila srebro iz prošle godine.
–  Konkurencija je bila jaka, s obzirom da je Vanja najlakša takmičarka u kategoriji! Prvenstvo je počela porazom, u prvom meču je povela a zatim izgubila meč, pa smo do medalje stigli kroz repasaž, u borbi koju je dobila iponom! Prošle godine je bila druga, ove treća, tako da je nastavila kontinuitet u osvajanju medalja! Nadamo se zlatu, iduće godine – očekuje Mišić.
Dan kasnije na trećem turniru  za mlađe i starije poletarce, džudisti Carine osvojili su jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Pozlatila se Kristina Radojičić u kategoriji do 34 kilograma, a srebro je pripalo Aleksandru Markoviću u kategoriji +50 kilograma.
Do kraja prvog dela sezone, narednog vikenda džudiste Carine očekuje turnir u Velikom Gradištu i polaganje za pojaseve. nakon toga od prvog jula sledi pauza. Jedan deo ekipe nastaviće sa treninzima tokom jula, a prvog avgusta počinju klupske pripreme.
Aleksandar Mišić, koji je nedavno izabran za predsednik kluba, posle iznenadne smrti dugogodišnjeg predsednika Slobodana Cenića, zadovoljan je ostvarenim u prvom delu sezone.
Uspešna polusezona je za nama. Osvojili smo dve medalje na državnim prvenstvima. Do odličja su stigli Stefan Mirković i sada Vanja Bendić. Očekujem još bolje nastupe naših takmičara u drugom delu sezone.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *