Minulog vikenda u Kruševcu je održano pojedinačno prvenstvo Centralne Srbije za mlađe juniore i juniorke, kao i kvalifikacije Kupa Srbije za iste uzrastne kategorije. Odličan rezultat osvajanjem zlatne medalje ostvarila je Klara Ribak koja je, iako još uvek starija pionirka, trijumfovala u konkurenciji mlađih juniorki na 400 metara prepone rezultatom 1:12,57  minuta što je  njen lični rekord.
Prvo mesto pripalo je i Jovani Stanković, takođe starija pionirka, u disciplini 2000 metara stipl sa vremenom 8:41,0 minuta, a njena klupska drugarica Georgina Vučković zauzela je drugo mesto istrčavši ovu deonicu za 9:56,6 minuta. Nažalost, zbog propozicija takmičenja Atletskog saveza Srbije njima nisu dodeljene medalje jer su dve takmičardke odustale od nastupa. Solidan rezultat je i plasman na osmo mesto Kristijana Murine u bacanju kugle rezultatom 11,29.
Nedelju dana ranije u Kruševcu je održano Letnje lige  Atletskog saveza Centralne Srbije. Atletičari Smedereva osvjili su tri medalje, zlatnu i dve srebrne. Valentina Janković slavila je u dvoboju, a srebrna odličja pripala su Aleksi Markoviću u Atletskih škola B u disciplini 300 metara (54,5) i Marku Stankoviću na 800 metara (2:42,2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *