Veslači Smedereva zauzeli su drugo mesto na državnom prvenstvu na ergometrima koje je u subotu održano u Zrenjaninu. Prvo mesto sa 105 bodova pripalo je Partizanu, Smederevo je bilo drugo sa 51 bodom, a na trećem mestu su se našli veslači Crvene zvezde.

Smederevci nisu odbranili ekipnu titulu osvojenu prošle godine ali su osvajanjem medalja u svim kategorijama potvrdili konstantnost i kvalitet u radu. Veslači Smedereva osvojili su devet medalja.

U konkurenciji seniora Aleksandar Filipović je bio treći sa rezultatom 5.53,2 minuta. Odličan rezultat plasmanom na šesto mesto ostvario je Veselin Savić koji je deonicu od 2000 metara izveslao za 5.59,1

U konkurenciji mlađih seniora Marko Torbica je bio odličan treći sa vremenom 6.2o minuta. Miroslav Jovanović je pokazao da bronza iz Praga nije slučajnost. Bio je najbolji u konkurenciji juniora u vremenu 6.13 minuta.

Mlađe kategorije su takođe bile odlične. Kadetkinja Milica Mladenović je bila prva, kao i pionirka Jovana Vučić, a Anastazija Jovanović je zauzela treće mesto na pobedničkom postolju. U konkurenciji pionira Lazar Živanović se okitio srebrnom medaljom.

Medalje su osvajali i smederevski veterani. Nikola Otašević je bio najbolji u kategoriji do 49 godina, a Stefan Stojković je osvojio zlato u kategoriji veterana do 39. godina. Uroš Dimitrijević, trener mlađih selekcija u VK Smederevo bio je zadovoljan učinkom smederevskih veslača i mlađim kategorijama.

Zapažene rezultate su ostvarile devojcice Milica Mladenović koja je bila prva u konkurenciji kadetkinja i Jovana Vučić koja je trijumfovala u konkurenciji pionirki.  Mladi veslači i veslačice su naporno radili i trenirali tokom cele zime što se sad i pokazalo. Jako sam zadovoljan rezultatima svih koji su nastupili u Zrenjaninu i to je jedan dobar znak i dobar početak nove sezone u kojoj se nadamo boljim rezultatima sa  još ozbiljnijim radom. Uskoro nas od 11. februara na Zlataru očekuju sedmodnevne pripreme na kojima će učestvovati 19 dečaka i devojčica našeg kluba – kaže Dimitrijević

Prvenstvo Srbije u Zrenjaninu odlično su organizovali veslački savez Srbije u saradnji sa VK Begej 1883 i Veslački klub Zrenex 1995, uz veliku pomoć grada Zrenjanina i Ministarstva omlasine i sporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *